Når du skal plante tomater frø utenfor i Indiana?

March 25

Når du skal plante tomater frø utenfor i Indiana?

I motsetning til papp Kopier så utbredt i dagligvarebutikker, hjemmelaget tomater er saftig, flavorful og jam-fullpakket med fiber og vitamin A og C. tomater er vanskeligere å vokse vellykket fra såing høyre i hagen, men ikke umulig hvis du forbereder jord, Velg en passende tomat variasjon og plante frø til rett tid. For overflod avlinger trenger hele sommeren lang, Indiana gartnere å vite når du skal plante tomater frø i deres område av staten.

Jord forberedelse

Forberede jorden riktig å øke sjansene tomat frø vil spire og vokse inn produktiv planter. Tomater kan vokse i mange typer jordsmonn, men gjør best i godt drenert, loamy, litt sur jord med en pH mellom 6.2 og 6.8. Arbeid 2 til 3 lbs. av komplett gjødsel til jord per 100 kvadrat fot av hage. Plante frø i et område av hagen som mottar minst seks timer med sollys daglig.

Planting frø

Sår varierer rundt om i staten. Den optimale temperaturen er for tomat frø til å spire er 85 grader Fahrenheit, men frø kan plantes når temperaturen ute mellom 60 og 85 grader F. Den maksimale temperaturen for plante frø for fallet produksjon er 95 grader F. frø skal ikke være plantet til all fare for frost har passert. Generelt, kan frø plantes utendørs fra 20 April til juni 1 i de ekstreme sørlige fylkene i Indiana, fra mai 5 til 10 juni i sørlige fylkene, fra mai 10 til 15 juni i staten, og fra 15 mai til juni 10 i ekstreme Nord fylkene. Ringe en samarbeidende forlengelse for å finne de nøyaktige datoene i ditt område.

Starte frø innendørs

Gartnere kan ha bedre suksess starter tomat frø innendørs og transplanting planter til hagen eller kjøpe planter fra anlegg planteskoler. Stiklinger kan være fastsatt i hagen etter faren for frost. Plante i midt - til slutten av April i sørlige Indiana og en måned senere i den nordlige delen av staten. Hvis det oppstår en uventet frost, dekk planter for å beskytte dem.

Kultivarer

Hjem gartnere får hundrevis av tomat varianter. Sykdom-motstandsdyktig varianter har ofte bokstavene lagt til sortens navn anlegget etiketten for å vise hvilke sykdommer variasjonen kan motstå. Hvis etiketten sier "VFN", for eksempel er sorten motstandsdyktig mot verticillium vil, fusarium wilt og nematoder rot knuten. Enkelte Sorter har bare én bokstav, for eksempel F, og er motstandsdyktig mot fusarium wilt men kan være utsatt for andre sykdommer. Sykdom-motstandsdyktig varianter er det beste alternativet for hagen, ifølge Purdue University Cooperative Exension Service. Determinate tomatplanter vokser til en viss høyde og deretter produsere blomster og frukt på svært kort tid - for så lite som to uker, avhengig av variasjon. Ubestemte tomatplanter fortsette å vokse og produsere for en hel sesong.