Når du skal plante streng bønner i North Carolina

August 17

Når du skal plante streng bønner i North Carolina

Streng bønner, mer vanlig kalt "snap bønner" i dag er en frost-anbud vegetabilske avling som er lettest plantet i midten av våren i North Carolina. Gi en fruktbar og godt drenering og fuktig jord på et sted som mottar minst åtte timer med sollys daglig.

Geografi

Tarheel staten er generelt omtalt som tre hage områder: vestfjellene, Piemonte og kyststripe. Fjellene har de kaldeste vintrene, med siste våren frost skjer så sent som i April 25 gjennom 5 mai, etter 15 mai på de høyeste toppene i Avery County. Rullende foten og skogene i Piemonte er lavere høyder og sist våren frost skjer mellom April 10 og 20. Lavlandet slettene i fjerne Østen fylkene nyte mildeste vinter og tidligst våren; siste frost oppstår mellom 26 mars og april.

Tidsramme

Streng bønner er sådd som frø i North Carolina i vår umiddelbart etter sist forventet våren frost dato. Ifølge "Måned for måned hagearbeid i tidlige" må jord temperaturen 2-tommers dybden være minst 50 grader F. Ifølge North Carolina State University forlengelsen, er streng bønner sådd rundt 15 April i sentrale Piemonte og høyere elevations av kyststripe,

Grunnforhold

To uker før den siste forventede våren frost datoen i ditt område, dyrke grønnsaker Haven jord til en dybde på 8 til 12 inches. Legge 2 til 5 inches av organisk materiale som kompost eller godt råtnet gjødsel og innlemme det grundig. Tillate ferske tilled jord naturlig bosette og varme i solen før frø sår etter trusselen om frost ender.

Fall Planting

Streng bønner kan også bli sådd i midten av August i Piemonte og slutten av August over kyststripe. Plantene modne i varmt vær over September og produsere pods for innhøsting til drepe frost når som helst fra midten av oktober til midten av November.