Når du skal plante selleri?

June 17

Selleri er en veldig vanskelig grønnsak som blomstrer i visse årstider og manken i andre. Selleri gjør tradisjonelt best i varmt og fuktig klima, så den beste tiden å plante varierer betydelig basert på din geografiske plassering. Ved å endre voksende metoder for å passe det skiftende været, kan du vokse stor, friske stilker av selleri.

Innendørs plante

Selleri planter ta lang tid å nå modenhet, men også krever en jevn, temperert klima. Dette gjør å finne riktig tidspunkt å plante ganske vanskelig. Hvis du ikke bor på et sted med lang vekstsesongen forlenges, det er fornuftig å starte seedlings inne. Ifølge http://www.gardeningknowhow.com
er den beste tiden å gjøre dette "minst 8-10 uker før siste frost dato for ditt område. Siden selleri frø er små og vanskelig å håndtere, prøve å kombinere dem med litt sand og deretter sprinkling at blanding i din innendørs Potter, fylt meste av veien med jord. Deretter skvette litt jord på frø og sand blanding, som selleri vokser best når plantet lav. La seedlings inne til temperaturen ute er konsekvent over 50 grader Fahrenheit.

Flytte Seedlings utenfor

Plante seedlings i en utenfor området som får ca seks timer med sol i løpet av dagen, men vil være i skyggen under de varmeste timene. Selleri har veldig delikat blader, og vil dø av for mye direkte varme, men vil ikke vokse hvis ikke gitt nok sol. Hvis det ikke regn konsekvent i ditt område, må hånd-vannet plantene dine svært jevnt. Selleri kan ikke tolerere noen tørke hele. Din ferdige vegetabilske smaker ikke så godt hvis det ikke er vannet jevnt. Du bør også befrukte plantene dine rundt en gang i måneden.

Høsting

Etter flere uker utenfor, kan du høste planter så snart stilkene er lenge nok til å bruke. Hvis du ønsker å bruke kun stilker samtidig, kan du klippe bare deler av anlegget over pære nivået. Måten resten av anlegget vil fortsette å vokse og forblir friske til du ønsker å bruke den. Hvis du vil høste hele, kuttet rett nedenfor bunnen av blomster.

Advarsler

Det er svært viktig at temperaturen i din selleri miljø alltid holdes over 50 grader Fahrenheit. Planter utsettes for temperaturer i 40s for en lengre periode vil ikke vokse godt. Den beste temperaturen for vellykket spiring er ca 70 grader Fahrenheit.