Når du skal plante røde Berberis busker

February 21

Rød barberries har blitt svært populære busker i de siste tiårene. En verden bort fra den store, grønne "klistremerke busker" fra gamle dager, moderne røde barberries er ryddig og attraktive planter, gi hjem landskap struktur og farge. Allsidig, de er lett å vokse og bli plantet nesten helst i vekstsesongen.

Beskrivelse

Berberis (Worm leder) er innfødt til Asia. Den har overordnede grener med små, ovale blader. Berømt for sin nål som torner, berberis vokser vanligvis 3 fot høy, selv om mange varianter vokse til 6 fot. Berberis er verdsatt for sin evne til å vokse i ugunstige forhold, spesielt dårlig tørr jord. Rød Berberis har eksistert i mange tiår, men de siste tiårene har sett innføring av mer intenst farget, rød blader varianter med en mer kompakt form.

Kultur

Mens Berberis vil vokse i dårlig jordsmonn, gjør det best hvis plantet i organisk rik, godt drenert jord. Dette sikrer rask vekst, en full, frodige form og et friskt utseende. Blande i kompost eller blad mold garanterer en god balanse av fuktighet og næringsstoffer oppbevaring og drenering. Full sol er best for Berberis, men det gjør i del-skyggen, også. Berberiss befruktning behov er minimal.

Planting

Den beste tiden å plante Berberis er tidlig på våren eller tidlig i høst. Våren plante kan planterøttene etablert før den brutale, tørking temperaturer på sommeren. Fall planting, på samme måte kan anlegget etablert før harde temperaturer og tørking vinder om vinteren. Hvis du skal plante Berberis sommeren, holde jorda jevnt fuktig å unngå varmestress.

Varianter

Det finnes flere varianter av røde barberries. Crimson Pygmy er den mest populære variasjonen og vokser til et stramt, kompakt 2 fot høye og 3 fot bred. Vokse i full sol for intens fargen. Rose glød har rosa blader, spettet med rødt og lilla. Som sesongen går, bladene slår en dypere rød-lilla. Vår ære har blader og stengler som bronse og rød.