Når du skal plante peoner?

March 9

Peoner, attraktive planter som produserer blomster i år, trives i solrike områder og kan gi blomstrer hele året. Planter, vanligvis overføres ved anlegget klumper i mindre grupper og nyplanting. Jo mindre nye klump jo lenger det tar planter å vokse til punktet det har styrke til å blomstre. Riktig timing de dele og planting forbedrer sjansene for en vellykket peon planting.

Når du skal dele

Dele peon anlegget klumper i tidlig på våren eller sensommeren, ifølge University of Minnesota Extension. Bruk en skarp kniv eller poenget med en spade til å bryte klumper. Det er vanlig å bryte anlegget klump i to eller inn kvartaler for et større anlegg. Divisjon ofte foregår etter 10 til 15 år med vekst.

Våren plante

Plante nye klumper av peon anlegget våren hvis anlegget ble delt våren. Transplantasjon det nye anlegg segmentet i hagen så snart som mulig etter at den er delt. Plante peon i godt drenert jord der den kan motta minst fem timer med fullt sollys per dag. Plante peon så toppen av røttene er om lag 2 inches under bakken.

Fall Planting

Anlegget delt nylig peon planter høsten hvis den ble delt i høst. Igjen, plante så snart som mulig etter divisjonen prosessen. Plante full størrelse peoner ca 4 fot med en 2-fots avstand for dverg varianter. Plasser mulch over anlegget etter det går sovende vinter beskyttelse.

Potteplanter

Potted peoner er en gang tilgjengelig fra veksthus eller plante barnehager. Dette er plantet våren så snart jorda er gjennomførbar og den siste sjansen for frost har gått.