Når du skal plante løk & hvitløk

February 7

Når du skal plante løk & hvitløk

Løk og hvitløk tilhører samme anlegg familie og vokser under like forhold. Både produsere pærer brukes for krydder i matlaging, men pærene varierer. Løk produserer en stor pære, mens hvitløk produserer en klynge av mindre pærer kalt cloves. Hvitløk og løk i hagen din krever løs, fruktbar jord som drenerer godt og en solrik beliggenhet.

Løk frø

For å dyrke løk fra frø, start frøene i leiligheter i tidlig på våren ca åtte uker før planting tid. Plante frø i anlegget skuff, avstand frø 1 til 2 inches hverandre. Dekke lett med frø starter og holde jorda fuktig før frø germinate. Transplant planter til hage så snart jorda kan bearbeides våren.

Løk Transplants

Løk transplantasjoner kan kjøpes i anlegget barnehager eller veksthus tidlig på våren. Transplant planter til hage så snart jorda kan bearbeides. Plass løk transplants 4 inches hverandre i rader. Plasser transplantasjon på sine opprinnelige planting dybde.

Løk sett

Løk er miniatyr løk klar å være plantet i hagen. Plante dem med den spisse enden vender oppover til en dybde på 1 tomme mellomrom 4 inches hverandre i rader. Løk sett inneholde en grønn eller gulaktig skyte som de ofte begynner å spire før planting tid. Hvis pæren er skade plante løk sett med spirer ikke din løk.

Hvitløkfedd

Plante hvitløk i høst, særlig i områder med korte somre. Velg de største og firmest nellik - generelt de på utsiden av leder av hvitløk - for planting. Plante til en dybde på 3 inches og dekk med jord. Hvitløk kan også plantes på våren, men det må være plantet tidlig for å tillate bladverket å utvikle før været varmes og pære formasjon begynner. Våren plante kan gjøres så snart jorda kan bearbeides.

Betraktninger

Løk varianter er vanligvis merket som lang eller kort. Dette refererer til hvor dagslys når pære formasjon begynner. Velg lang dag varianter for nordlige klima og kort varianter for sørlige hager.

Både hard-hals og myk-hals hvitløk kan dyrkes i hjemmesiden hage. Hard-hals varianter produsere en blomst og små pærer tuppen av stilken, mens myke-hals varianter ikke. For hjemmet gartneren produsere soft-hals varianter ofte en større hode av hvitløk med større fedd, særlig i nordlige klima.