Når du skal plante lilla frø

August 12

Når du skal plante lilla frø

Lilla blomster vokser på store busker (eller små trær) som vokser fra 12 til 16 fot i høyden. Blomstene er oppkalt etter lilla farge, selv om noen varianter av anlegget gi hvite blossoms. Lilla er europeiske opprinnelig, men det er mye dyrket over hele USA. Vite når man skal plante lilla frø er første skritt i å etablere denne attraktive, duftende plante inne din egen gårdsplass.

Høsting og forberede frø

Høste lilla frø fra tørkede blomster som er blitt kuttet av anlegget. Lagre frøene i varm og tørr i fire uker. For de neste fire ukene, lagre frøene i kaldt. Lilla frø plasseres i kjølelager i begynnelsen av februar eller slutten av desember så de vil være klar for planting på slutten av vinteren.

Planting frø

Lilla frø skal plantes i mars i kalde ramme. Kalde rammer holdes utenfor, plassert nær den sørlige veggen av en bygning. Rammen har montert lokk som inneholder i varme fra sola til å vokse frø varme. Når temperaturen er over 50 grader Fahrenheit, åpne lokket for å hindre for mye varme i å bygge opp innenfor rammen. Lokk bør alltid være stengt om natten for å beskytte anlegg mot kulden.

Transplanting

Økende syriner av frø er en langsom prosess, og flere uker vil passere før seedlings er stor nok til å bli transplantert. Når frøplanter blitt for stor for kulden rammen, de er klar å bli flyttet til deres faste hagen senger. Når syriner er vokst fra frø, må de modnes i tre til fire år før noen blomstrer vil bli produsert. Mange gartnere plante syriner fra borekaks å gjøre prosessen går mye raskere.

Planting sted

Syriner vokser best i godt drenert, solrike jord hvor de får fordelen av fullt sollys. Planter trenger luftsirkulasjon å holde seg frisk. Syriner er lite vedlikehold planter, men de vil begynne å wilt og lide i fuktig grunnforhold. Hagen senger som pleier å holde overflødig vann bør økes flere inches for å gi drenering. Beskjære plantene årlig for å tynne ut grener og vedlikeholde busks størrelse og form.