Når du skal plante judastre i Georgia

March 5

Når du skal plante judastre i Georgia

Østlige judastre (Cercis canadensis) er et løvtre, hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonene 4 til 9. Den er dyrket for sine lavendel-rosa våren blomster og grønne, hjerte-formede blader. Judastre er hardføre i alle Georgias USDA soner (6a gjennom 9a) og bør plantes i våren eller tidlig høst, når temperaturen, nedbør beløp og andre potensielle klimarelaterte stress kilder er moderat nivåer.

Planting

Unge judastre trær er vanligvis tilgjengelig enten "balled-og-burlapped," eller som containerized prøver. Når plante våren, vent til all fare for frost har gått i området. Velg en godt drenert nettsted med full sol eller veldig lett nyanse, og kontroller at området er stor nok til treets modne høyden på 20 til 30 fot og spredning av 25 til 35 fot. Vann regelmessig, ideelt via et drypp vanning systemet. Judastre trær er spesielt utsatt for stress fra mangel på vann, men også lide hvis overwatered, så vann ikke regnfulle perioder.

Vekst

Plantet på optimal tider i våren eller tidlig høst, og godt plassert og vedlikeholdte riktig, en ung judastre vil vokse i en middels hastighet, preget av Dr. Michael Dirr, Professor Emeritus ved University of Georgia, som 13 å 24 tommene per år. Blomster vises i tidlig på våren når treet er 4-6 år. Nytt blad vekst i arten kan ha en lilla skjær, men bladene modne til middels grønne og til slutt slå gul høsten.

Betraktninger

Plante redbuds for tidlig våren etterlater dem utsatt for skade fra frost eller kald vind. Planting for sent høsten tillater ikke trær tid til å etablere røtter før harde vinterværet setter i. Plante i midten av sommeren bør unngås. Hvis treet kommer i midten av sommeren, hæl i midlertidig ved å plante i en skyggelagt grøft, dypt nok til å holde sine røtter. Lå den judastre rot ballen i grøften med stammen i 45-graders vinkel i bakken. Fyll grøften med jord. Gi vanlig vann og anlegg i høst.

Bruker

Med god kultur (inkludert planting tid), kan judastre modne i en utmerket prøven treet. Grupper av redbuds kan også brukes til å danne en allee over en innkjørsel eller langs en vei. Deres relativt liten størrelse og våren blomstrende karakter gjør dem nyttige i hagen innstillinger også, og blomstene tiltrekke pollinators. De er også passende for innfødt plante hager. Liten former, som "Dverg White" (Cercis canadensis "Dverg White") og gråtende skjemaet "Covey" (Cercis canadensis "Covey"), hardy i USDA soner 5 til 7, er egnet for små hager eller selv store beholdere.