Når du skal plante japansk Iris

March 20

Det finnes to typer iriser - land iriser og tjern eller vann iriser som japansk iriser. Disse planter vokse fra rotstokker (fett røtter eller pærer). Du cn kjøpe rotstokker på plenen og hage sentre som bare pærer eller lyspærer med avkuttet røttene og bladene. Et par enkle trinn vil sikre suksess med økende japanske iriser.

Starter japansk Iris

Starte din vann iris i potter før du overfører dem utenfor. Fyll Potter eller skuffer (kattunge søppel boksene fungerer bra) med lys potting jord. For de fleste dammen iriser er 6 - til 10-in. Potter ideelle. Disse Potter eller skuffer kan overføres til dammen eller Myra området så snart plante er fullført. Husk at japanske iriser som fuktig jord, og kan overleve utenfor, men de ikke nødvendigvis liker gjørmete jord eller vann. De kan være transplantert til side av en dam, men bør ikke sitte i dammen selv.

Japansk iriser må jordsmonn så blanding potting jord med en økologisk kompost å gi et godt fundament. Ikke gjødsle umiddelbart, men holde gjødsel på side å mate til plantene våren.

Når plante, bruke fingeren eller en liten pinne for å danne to grunne grøfter i jord, forlater en åskam av skitt mellom dem. Plasser en japansk iris rhizome på ryggen av skitt og spre sine røtter i skyttergravene. Dekk det nye anlegget, inkludert sine røtter, med et tynt lag jord. Toppen av rhizome skal være like under overflaten av potting jord, med sine blader venstre ut av smuss.

Transplanting til hagen

Sette potten eller brett vann der. Kontroller at det er på et sted der den mottar mye sol - iriser trenger minst seks timer med sollys om dagen å trives. Du kan transplantasjon iris direkte inn i bakken, men disse majestetiske planter er resistente endre, så det er bedre å plassere potten i området du vil iris å vokse. Det er en god sjanse at anlegget vil over utvide sin potten og "transplantere" seg selv når den blir stor nok.

Sjekk koden kom med din rotstokker for anlegget blomstrende tid - vanligvis gitt som en måned. Gjødsle planten en måned før denne blomst datoen, og deretter hver vår. Mulch din iriser sjenerøst, spesielt før vinteren. Selv om noen iriser kan håndtere er de kalde, japansk iriser ikke en av dem. de bør være beskyttet med mulch året rundt.

Potten japanske iriser våren, slik at du har tid til å flytte dem ute for sommer og nyte sin blomst. Hvis du er transplanting dem til garden, gjøres om sommeren og deretter mulch dem når blomstring er over, høsten. Dette vil gi dem tid til å etablere og bosette seg i før vinteren fryser kommer.