Når du skal plante grønnsaker i Illinois

April 15

Illinois er USDA hardførhet soner 5 og 6. På grunn av langt er kalde vintre og relativt korte somre, det viktig å plante grønnsaker på akkurat rett tid å ta full nytte av vekstsesongen.

Tidsramme

Hardfør grønnsaker som neper, reddik, løk, kale, gulrøtter og grønne grønnsaker kan plantes så tidlig som mars 25. En uke senere, blir temperaturen varmt nok for blomkål, salat, spinat og rødbeter. Mer delikat grønnsaker bør plantes til mellom 5 og 15; Dette inkluderer korn, okra, sørlige erter, vannmelon, tomater og squash.

Betraktninger

Det er tid for en andre avling av noen av de hardføre plantene som modnes raskt. Spinat, reddik, neper, salat, sennep, brokkoli og kål kan alle bli plantet igjen når den første beskjæringen utløper. Vanligvis er disse fall avlinger plantet mellom midten av August og begynnelsen av September.

Advarsel

Datoer er omtrentlig og kan variere basert på hvor i Illinois hagen er blir plantet. Siden den sørlige delen av staten i de mer tempererte sonen 6a, kan disse plantings være opp til to uker tidligere enn nord datoene gitt.