Når du skal plante grønnsaker frø innendørs

June 6

Når du skal plante grønnsaker frø innendørs

Plant vegetabilske frø innendørs å spare penger i hagen og også vokse din egen økologisk mat for tabellen. Starter grønnsaker frø innendørs utvider vekstsesongen, egnet slik at du kan vokse visse grønnsaker normalt ikke for planting sone. Sparing og utvalg av grønnsaker øker hvis du vet når du skal plante grønnsaker frøene innendørs.

Bestemme vekstsesongen

Antall dager mellom den siste frost datoen i våren og den første frost datoen falle bestemme lengden på deg er din vekstsesongen. Hvis du ikke vet frost datoene, sjekk med din lokale fylke forlengelsen office. Utvidelse kontoret holder en lokal frost nedtegnelser og lengden av vekstsesongen. Du må vite hvor mange dager med økende tiden du har til å bestemme hva grønnsaker vokse trygt i ditt område.

Beregne voksende ganger

Hver grønnsak har en bestemt voksende tid fra frø spiring å høste. De voksende vises på pakken av frø. Imidlertid må du beregne de voksende gangene av hvor lenge grønnsaker må vokse utendørs å produsere frukt. For eksempel hvis tomatplanter trenger 90 til 95 dager til forfall, og det tar 7-14 dager å spire, må 97 til 109 dager vokser tomater. For en voksende sesong 80 dager, antall tilbake 29 dager fra sist frost dato våren å bestemme frøene innendørs dato. Du foretrekker kanskje starte tidligere for en enda tidligere innhøsting.

Transplant problemer

Ikke alle vegetabilsk gjør det bra når transplantert, som rot avlinger, så starter disse grønnsaker direkte i store beholdere kan fungerer godt, i stedet for planting av vegetabilsk frø innendørs og transplanting til hagen. Start frøene i en stor, dyp beholder og når plantene dukke opp og har en fin skjerm av blader, acclimate plantene utendørs. Plass voksende beholderen i et område som inneholder seks til åtte timer sollys. Holde grønnsaker vel vannet.

Utvide vekstsesongen

Noen planter trenger en svært lang voksende sesongen og gjør ikke bra i kjøligere klima på grunn av de korte somrene. Start frøene etter pakken retninger, men beregne planting tid for din vekstsesongen. Du må gi kunstig belysning for å holde plantene sunn. Når utendørs temperaturen varme opp, transplantasjon grønnsakene i hagen. For grønnsaker som ikke transplantasjon godt eller vokser raskt, start frøene som vanlig og deretter transplantasjon i større beholdere. Fortsette å vokse planter utendørs i containere.