Når du skal plante grønnsaker & erter?

April 4

Hage grønnsaker, erter inkludert, er vanligvis plantet våren. Faktisk planting datoene varierer med lokale klimaet og værforhold hvert år. Foreslåtte datoer er retningslinjer og må justeres avhengig av forholdene. Gartnere spore ofte sine planting vaner for å finne best planting tidsplaner.

Erter

Erter er en kjølig vær avling, som betyr at de er plantet tidlig på våren så mesteparten av vekstsyklusen oppstår før den varmeste delen av sommeren. Plante erter når jord varmes til minimum 45 grader. Jord temperaturen er målt ca 1 tomme under overflaten. Bakken bør være tørr nok å bli jobbet med hageredskaper uten jord stikker til verktøy.

Frost-Tolerant grønnsaker

Plante avlinger som salat, kål og løk - alle avlinger som tåler en lys vår - omtrent samtidig som erter. Løk er ofte plantet som sett, mens salat er seeded direkte i bakken og kål ofte transplantert så unge planter i drivhuset.

Andre grønnsaker

Mange grønnsaker er plantet etter den siste mulige frost datoen er passert. Gjennomsnittlig er de siste mulige frost tilgjengelig fra lokale garden klubber eller county forlengelsen kontorer. Overvåke lokale værmeldinger på den tiden å finne noen Vær trender som kan gjøre frost i år tidligere eller senere enn gjennomsnittet. Selv bevæpnet med denne informasjonen, er det fortsatt litt av en gjetning; du må dekke planter med tarps eller plast hvis en uforutsett sent frost skjer.

Transplantasjon

Gartnere med drivhusgasser, kalde ramme eller innendørs plass i nærheten av et vindu kan plante frø å transplantere som planter i hagen senere i vår. Plante kål, tomater, paprika, blomkål og brokkoli ca seks uker før siste frost dato. Dette gjør at anlegget for å nå en sunn stadium av vekst på om riktig tid å transplantere til hagen. Unngå starter innendørs frø for tidlig, som plantene blir «leggy"med stammer som er for lange med for få blader.