Når du skal plante frukt treet fra en pott på bakken?

September 4

Når du skal plante frukt treet fra en pott på bakken?

Frukttrær bringe attraktive blomstrer om våren, skygge om sommeren og frukt fra sensommeren å falle. Selv om noen varianter av dverg frukttrær vil gjøre godt i beholdere, må full-size varianter være transplantert fra potten der de ble kjøpt til bakken. Å gjøre denne overføringen til rett tid av året er viktig for helsen til frukt treet.

Våren transplantasjon

I de fleste områder, flytte frukttrær fra deres potter i bakken tidlig på våren. Dette gjelder særlig i regioner der vintre bringe minusgrader. Så snart jorda kan bearbeides, plante treet mens det er fortsatt sovende og før knoppene utvikler.

Fall Planting

I områder hvor Vintrene er milde og temperaturer ikke faller under frysepunktet, kan frukttrær flyttes fra deres potter i bakken i høst. Vent til alle bladene å slippe. Dette er signalet om at treet er sovende. Hvis en uventet kulden snap treffer vinteren, dekk så mye av treet som mulig med mulch eller et teppe å beskytte den.

Andre plante ganger

Frukttrær kan være transplantert fra potter i bakken når de ikke er sovende om våren og sommeren. Men dette understreker treet og krever det å sette energi inn i utvikling av røtter og kan hindre blad, blomst og frukt produksjon for året. Hvis du ikke kan motstå trangen til å plante når treet er ikke sovende, gi treet balansert gjødsel og holde det vannet til lavere stress transplanting.

Planting riktig

Uansett når du plante, trenger du å plante trær for å trives. Grave et hull minst 2 fot bredere og så dypt som potten treet var i. Har en venn hjelpe du plasserer treet så det er rett, og deretter fylle hullet i minst halvveis med løs, fruktbare jord (frisk potting jord kan brukes). Fylle hullet resten av veien med skitt du gravd ut. Haugen opp smuss rundt stammen så vann strømmer fra den. Dette forhindrer råte.