Når du skal plante en duftende Sumac

July 25

Duftende sumac produserer gule blomster våren og ender opp i en masse attraktive røde bladene for høsten. Det tåler frost og varme samtidig som den krever lite vann og minimalt vedlikehold. Planting sumac til rett tid er den mest vitale delen til voksende anlegget i hagen din.

Barnehage planter

Mest velduftende sumac varianter vokse som lokale planter og er ikke tilgjengelig på barnehager. Unntaket er "Gro-lav" variasjon, som er avlet som en lav vekst, spre bunndekkende. Duftende sumac lider minst transplantasjon stress når plantet i sovende sesongen, som vanligvis i slutten av vinteren når bakken thaws men før knoppene begynner hevelse. Selv om anlegget kan lide noen sjokk og en periode med dårlig vekst, kan sumac være transplantert fra barnehage lager i våren og forsommeren. Sen sommeren og høsten plantings gir ikke sumac nok tid for å gjenopprette røtter før vinteren.

Frø

Sumac vokser lett fra frø, gjør det mulig å vokse en rekke duftende sumac. Frøene krever markberedning og kalde lagdeling å spire vellykket. Suge dem over natten i en bolle med varmt vann før planting å svekke frø jakke og hjelpe spiring. Kalde lagdeling oppnås best ved planting sumac frøene utendørs høsten slik at de oppleve den naturlige kaldt vinteren. Springs oppvarming Vær signaler frø å bryte dormancy og begynne å sende opp nye vekst.

Divisjon

Dele anlegget på røttene oppretter to planter. Duftende sumac sender opp suckers fra rhizome-lignende røtter, slik at du bare trenger å grave rundt foten av en sucker stilk og kutte roten fri fra roten hovedsystemet. Rhizome støtter transplantert sucker som resten av skjemaene rotsystem. Plante divisjonene i slutten av vinteren i sovende perioden. Det nye anlegget begynner raskt utvide sin rotsystem og etablere våren når ny vekst gjenopptar.

Borekaks

Borekaks, som delt planter, resulterer i en hurtig voksende plante som begynner blomstrende raskere enn sumac startet fra frø. Den beste tiden å ta og plante et skjæring er i midten til slutten av våren, når den duftende sumac aktivt vokser. Plante bare nyere første års stammer, enten i en pott innendørs eller utendørs i hagen hvis all fare for frost har gått. Stammen danner nye røtter i fire til seks uker hvis kutt og stelt riktig.