Når du skal plante busker & landskapet roser

June 7

Når du skal plante busker & landskapet roser

Når du skal plante roser og busker avhenger av klima, plante variasjonen og om anlegget er en bart-rot plante eller en beholder plante. Gartnere i nordlige klima vanligvis plante busker og roser mellom mars og mai. Gartnere i varme, mild områder plante busker i høst eller vinter å unngå heten sommeren.

Type anlegg

Bare roten planter er vokst i et barnehage og gravd opp uten noen jord rundt røttene. Røttene er pakket inn i torv moss, sagflis burlap eller plast for å holde dem fuktige. Bare roten planter er økonomisk, men de krever forsiktig plante å sikre overlevelse. Plant nakne-rot planter tidlig på våren før ny forlater dukke. Beholder plantene kanskje har alltid vokst i en beholder, eller de er gravd fra et barnehage og plassert i en beholder med potting blanding. Disse plantene er dyrere enn bare-rot planter men vanligvis lide mindre transplantasjon sjokk. Plante dem helst fra midten av vår til tidlig høst.

Betraktninger

Selv om beholder planter kan plantes gjennom hele vekstsesongen, er den beste tiden å plante dem våren. Temperaturen er varmt nok at de ikke vil lide frostskader, men kult nok at ikke visnet fra varmen. Røtter har tid til å bli etablert før jorden fryser i høst. Hvis våren planting ikke er mulig, vente til tidlig høst når været er kjølig, men minst fire uker før den første forventede frosten. Roser og busker plantet midtsommer krever ekstra vanning og omsorg å overleve varme.

Varianter

Hardfør busker - som viburnum, sommerfuglbusk, spirea og potentilla--tolerere sommer planting bedre enn roser og smal-leaved evergreens. Plante øm, fuktighet-kjærlig busker, som hortensia og asalea, våren å unngå transplantasjon sjokk og svidd blader. Velg varianter velegnet til region og plante dem i godt drenert jord.

Planting Tips

Plante busker og roser under kult, lett fuktig vær. Grave et hull som dyp og dobbelt så stort som røttene. Fjern i innpakning fra Bart-rot planter. Nyte røttene i vann i to til tre timer før planting, og klippe bort noen syke eller straggly røtter. Angi bare-rot planter i hullet og spredt røttene. Fjern beholder plantene fra beholdere og sette dem i hullet slik potting jord selv med rundt jorden. Tilbake fylle hull halvveis med jord. Legg 2 gallons av vann og la vannet renne. Fylle hullet med jord, tamping den med din fot.