Når du skal plante Blåveis frø

November 2

Når du skal plante Blåveis frø

Blåveis blomster er fargerike, langstilkede blomster vanligvis brukes som snittblomster for vaser eller blomsterdekorasjoner. Vanligvis de vil vare en uke eller mer når de er kuttet, spesielt hvis du bruker en floral konserveringsmiddel i vannet. Blåveis, kalles buttercup eller bachelor knapper, er vanligvis plantet fra knoller, men de kan plantes fra frø også. Overseeding er nøkkelen til høsting en hage full av blomster.

Spirende frø

I slutten av vinteren, Fyll en 2-tommers dyp brett med en frø starter blanding av torv moss. Spre frøene over torv tett, som de fleste ikke vil spire. Dempe jord, men vær forsiktig med å vaske frøene bort til side. Holde jord temperaturen på rundt 50 grader Fahrenheit i tre til fire uker, mens frøene spirer. Når du har planter, holde temperaturen på ca 55 grader F til skal plante dem utendørs. Hvis du har en usedvanlig kaldt vår, kan du transplantasjon seedlings i individuelle Potter for bedre rot vekst.

Planting utendørs for sonene 4-7

For å vokse Blåveis fra USDA hardførhet sonen 7 nord, bør du begynne å ta seedlings utenfor under dagen etter det siste tegnet av frost, eller når temperaturen er 55 grader F og over. Ta plantene i natten og tar dem tilbake ut neste dag for litt mer tid enn dagen før. De kan være plantet utendørs i midten av April hvis du bor i soner 6 og 7 og midten av mai for sonene 4 og 5. Du bør begynne å se blomster i juni eller juli.

Plante i soner 8-11

I disse varmere soner gjør Blåveis mye bedre. De faktisk foretrekker kule våren å gjøre deres blomstrer. Når du starter blomster fra frø, kan det hende du kunne ha to avlinger i de sørlige områdene. Plante det første settet av frøplanter snarest temperaturen utenfor opphold over 55 grader, kan dette være så tidlig som februar i deler av Sør. Deretter plante planter igjen i August eller September. Hvis du plante i varmen av sommeren, sørg for å plante dem i det meste skygge eller indirekte sollys, så seedlings ikke bli brent. Det er også viktig å sørge for jord som holdes fuktig, men ikke våt. Sandy, godt drenering jord er best.