Når du skal høste Morel sopp

April 23

Når du skal høste Morel sopp

Moreller er lenge hvelvet sopp med en nesten svømmehud tekstur. De er en rik komplekse sopp med buttery smak. Moreller er utmerket spist selv eller sauser og stuinger. Sopp vokser vilt og kan høstes fra April til juni avhengig av plasseringen. På statens skogbruk service kan gi deg særskilt veiledning om når de er klare i staten.

Identifikasjon

Moreller er ofte forveksles med den falske morel så det er lurt å ha en erfaren guide når du jakte soppen. Moreller er også kalt svamp og pinecone honeycomb sopp. Disse navnene er gode beskrivelser av teksturen på utsiden av soppen. Moreller kan være alt fra 2 til 12 inches høy, inkludert stammen. De har en kjøttfulle smale cap som en rike mørk brun eller svart med hvite rygger.

Hvor du finner moreller

Moreller vokse i de fleste amerikanske stater unntatt ørkener og sørvest. Sopp trenger fuktighet i form av fuktighet eller nedbør å trives. De finnes i skog og river bunner. Gammel trær er en felles plassering for moreller og annen sopp. Elms, epletrær, ash, poppel og furu tre baser er sannsynlig steder å finne moreller. Moreller komme opp hver sesong i samme område så det er lurt å merke noen vellykket avlinger på kart for året.

Hvordan å høste

Du må sjekke med skogbruk service å se om du trenger en tillatelse. De fleste offentlige landområder krever tillatelse og privat land krever samtykke fra eieren. En mesh bag er et ideelt transportmiddel for fersk moreller. Ta med en skarp kniv så du kanne avbryte sopp på jord nivå. Ikke dra dem som dette kan forstyrre mycelia som er i hovedsak rotsystemet av morel. Den sopp er frukten av mycelia.

Lagring og tilberedning

Moreller er best brukt friske og kan bare lagres for bare under en uke i kjøling. De bør settes i en papirpose eller håndklær kjøle men ikke plast. Soppen må vaskes helt før bruk for å fjerne rusk og feil. Skjær dem i to på langs så vannet kan skylle ut sentrum. Moreller kan tørkes i en food dehydrator å beholde dem i flere måneder. Moreller kan stekt, sauterte, fylt eller forberedt på noen måte du velger.