Når du skal fjerne Okra fra en hage

December 8

Når du skal fjerne Okra fra en hage

Som de fleste årlige grønnsaker, okra vokser i sommerhagen og gir en kontinuerlig avling når den når modenhet. Hyppige høsting oppfordrer anlegget for å blomstre og produsere påfølgende avlinger av spiselige pods. Plantene kreve fjerning fra hagen når de når slutten av sin produktive liv og ikke lenger produsere ytterligere avlinger.

Vekstsesongen

Okra trives i varme sommeren. Anlegget tolerere ikke kalde temperaturer, slik at den bare vokser i varmt vær. Temperaturer under frysepunktet drepe planten. Vekstsesongen varierer avhengig av plasseringen. Okra kan bare overleve for to eller tre måneder i kort-sesongen områder som opplever tidlig - eller mid - fall frost. Det kan fortsette å vokse i sen høst i varme klima som opplever bare minimal vinter frysing eller sent frost. La okra i hagen til det slutter å produsere eller dør på grunn av kulden så du kan høste største innhøstingen mulig fra planter.

Utvide sesongen

Selv lett frost kan drepe en okra plante. Når utsatt for frost, snu planter svart og dø. Lys fall frost skjer selv når varmere vær ventes å følge. Utvide sesongen ved å beskytte okra i kort frost perioden. Dekke anlegget med en frost teppe eller andre naturlige beskyttende å dekke. Fjern dekselet når frost faren passerer. Grave opp anlegget etter en streng kulde eksponering forårsaker det å dø.

Siste Harvest

Frost kan forekomme uventet nær slutten av vekstsesongen. Høste anbudet okra pods daglig når de blir modne nok å bruke, som slutten av vekstsesongen trekker nær. Høste alle gjenværende pods over 2 inches i lengde hvis frost er spådd og du har ingen planer om å beskytte okra anlegget. Disse pods er stor nok til å bruke, og en siste høst sikrer at du vil høste alle nyttig pods fra anlegget før den kalde temperaturen drepe planten.

Fjerning metoden

La anlegget på plass til det sort i korte etter frost eksponering. Det er enklere å trekke opp en død okra plante enn en live, siden røttene av de døde er sprø og bryte lett når du drar. Tilling gir et annet alternativ for okra anlegg for fjerning. Bruker en makt tiller tilbake til jorda på slutten av vekstsesongen til hage sengen, planter inkludert. Roret filler døde planter og returnerer deres næringsstoffer tilbake til Haven jord så de kan ha nytte neste års beskjære.