Når du skal fjerne nye planter fra siden av orkideer

May 25

Når du skal fjerne nye planter fra siden av orkideer

Orkideer er av største plante familien, Orchidaceae. Mer enn 30.000 kjent orkidé arter varierer enormt i form, farge og størrelse. Noen orkideer produsere avleggere langs deres stammer, som de overføres lett.

Avleggere, eller Keikis

Phalaenopsis, Vanda, Dendrobium og Catasetum slektene er vanlige orkideer som utvikler små avleggere langs deres stammer som nye planter. Disse avleggere kalles vanligvis "keiki," som er Hawaiian for barnet. En keiki vokser i den eksakte anlegget som mor anlegget. Orkideer er overført ved å fjerne keikis for det lated tid, som ifølge American Orchid Society når keikis har bladene og to eller tre luften røtter som er 1 til 2 inches lang.

Fjerning

Fjerne keikis fra mor anlegget stokk eller stammen, skjære med ren kniv mellom stammen og keiki, eller ved å kutte av stilken over og under den keiki vedlegg punkt. Pott keiki med røtter vedlagt i en frøplante karakter av orchid potting medium som ikke beholder mye vann. Epifyttiske orkideer, som er orkideer som har røtter eksponert for luft, som mange orkideer, må være potted i en godt drenering potting materiale som fir bark.

Andre måter

Andre metoder for forplanter orkideer inkludere splitte pseudobulbs, som ligger fortykket stammer over bakken, og fjerne anlegget komplett flowerhead og legge den i en skuff fylt med fuktig sand under redusert belysning.