Når du skal beskjære syriner i Pacific Northwest

September 29

Når du skal beskjære syriner i Pacific Northwest

En elskede hage busk, den vanlige lilla (Syringa vulgaris) er verdsatt for sin vakre blomster og umiskjennelig, søt duft. Venstre til sin egen enheter disse busker kan vokse like høye på 20 fot og ofte overleve de som plantet dem. Dessverre resulterer dette ukontrollert vekst i færre og færre blomster. Forsiktig årlige beskjæring og deadheading kan forsikre en årlig tilførsel av blomster.

Syriner

Medlemmer av oliven familie, tobakk, syriner ble introdusert til Europa 1500 og de amerikanske koloniene i 1800. Samlet og verdsatt av koloniale gartnere, den snedig lilla snart rømt og naturalisert i enkelte områder, tjene seg tittelen på state blomst i New Hampshire. Syriner trives i kalde vinteren regioner og gjøre det bra i fuktig, humus-rik, godt drenert jord med vanlig vanning. De vil tolerere lys eller full sol og foretrekker en pH nær 7. Vanlige syriner godt i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 5 til 9.

Blomstrende

Syriner blomstrer i tidlig på våren, vanligvis før roser og andre tidlige sesongen blomster. Fargen kan variere fra ren hvit til dyp lilla blomster siste om to uker og, avhengig av sorten. Blomster er produsert i tettpakkede konisk klynger kalt panicles. De enkelte blomstene er rørformet-formet og fakkel til fire kronblad som flekker eller åtte for Double som gir blomstene et pyntegreiene utseende. Deres skjønnhet er lilla uimotståelig hummingbirds og sommerfugler.

Årlige beskjæring

Beskjæring bør gjøres så snart blomstrer visne og falle av, vanligvis sen kanskje eller tidlig juni i Pacific Northwest. Blomster er produsert på tre minst 3 år gammel, så beskjæring for sent i sesongen eller for tidlig på våren kan forårsake få om noen blomster produseres. Alle syriner nytte av en liten beskjæring. Teknikken er avhengig av alderen på busk. For yngre busker betyr en årlig beskjæring sunn stem vekst og en ramme som oppmuntrer blomstrende. Kutt syke, misdannede eller uproduktive stammer helt til bakken. Tynn ut noen av gjenværende veksten å holde bredden på anlegget under kontroll og oppmuntre riktig avstand nye vekst. Fjern noen av de nye skuddene som oppstår fra røttene å unngå overbefolkning. Blyant tykke grenene er den mest produktive så de burde være holdt hvis mulig. Små, radmager stammer vil ikke gi blomster og bidra til overbefolkning. Deadheading bør gjøres så snart blomster klynger visne. Fjerne brukte blomst hodet rett over to nye skudd. Disse nye skudd vil vokse over sommeren og produsere blomster våren.

Beskjæring eldre busker

I eldre planter, kan en mer alvorlig beskjæring være nødvendig selv på bekostning av blomster for et år til to. Før du gjør en alvorlig beskjæring, sjekk for å se hvis din lilla har blitt podet. Pode er en metode for forplantning der grenen av en art eller sorten er knyttet til rootstock på en annen. Denne unionen skal vises ved foten av anlegget et par inches over bakken. Se etter en humpete plass på stammen hvor barken scion og rootstock er forskjellige. Hvis dette er tilfelle, ikke klippe stammer under denne unionen resulterende ny vekst blir rootstock og ikke ønskelig sorten. Når en alvorlig beskjæring gjøres, gjødsle beskjæres anlegget avfatte gjødsel eller balansert kjemisk gjødsel å oppmuntre kraftig ny vekst og fremskynde blomstrende.