Når du skal beskjære et Crabapple tre

August 19

Det finnes hundrevis av forskjellige kultivarer av crabapple (Malus spp.) for gartnere å vokse som trær som våren blomster, sommeren skygge og fargerike små frukter sangfugler høsten. Crabapples krever de samme vekstforhold som epletrær, og er utsatt for samme sykdommer og problemer forbundet med spiselige epletrær. Den beste tiden for noen beskjæring vedlikehold på crabapple trær er mellom slutten av vinteren og våren.

Beskjæring tidsramme

Vanligvis følger gartnere regelen beskjæring trær i slutten av vinteren til tidlig på våren når trærne er sovende, like før ny vekst begynner. Dette gjelder crabapples, men beskjæring tidlig på våren betyr du fjerne grener som vil produsere dekorativ blomster. En bedre måte å planlegge beskjæring med blomstrende crabapples er å beskjære umiddelbart etter våren blomstrende ender, som varierer fra midten til slutten av våren avhengig av sorten og geografisk plassering.

Grunner til å sviske

Døde, skadde eller ødelagte greiner fjernes best snarest du legge merke til dem, helst på året. Ridding tre av disse uønskede deler forbedrer plante helse, siden du forhindre rot og spredningen av sykdommen i treet. Beskjæring oppretter mindre sår som er raskere å callus og helbrede enn en større skadet gren. Strukturelle beskjæring løser problemer som involverer grener vokser i en bygning fasade eller blokkerer en gangvei, sammen med fjerning av gnidning, innover voksende eller smal-vinklet grener. Sterkeste grener oppstå der vinkelen i skrittet er mellom 45 og 60 grader.

Beskjæring Tips

Bruk alltid en skarp blad beskjæring-verktøyet, som disse la den reneste, minste sår på greiner. Bruk hånden pruners for grener og kvister mindre enn 3/4-tommers diameter. På greiner større enn 3/4-tommers, bruk beskjæring eller en beskjæring så. Når beskjæring en crabapple, gjøre kutt 1/4 til 1/2 tommers over en lavere gren junction, blad eller sovende bud. Det er best å opprette som lite skade som mulig, spesielt å bark, når du fjerner grener som kobles til det hovedavdeling trestamme. Hvis du er beskjæring unna vev du tror er syke, skyll beskjæring bladene med rubbing alkohol å sterilisere dem før du fortsetter å beskjære på sunn grener.

Bekymringer

Crabapples vise varierende elastisitet til sopp og andre sykdommer. Åpne, fuktig beskjæring sår brukes for sporer, bakterier og selv insekter å finne en måte inn i treet for å forårsake problemer. Derfor sviske tidlig i vekstsesongen som mulig, men definitivt før fuktighet eller regn øker i sen våren og sommeren. Crabapple trær også utvikle innledende blomst knopp vev på bransjer fra midt-for sent sommeren. Beskjæring etter sankthans, uansett årsak, fjerner vev som gir blomster på grener og kvister neste vår. Noen rot suckers eller leggy spirer som stiger i bagasjerommet eller basale rot fakkel kan beskjæres for å holde treet ser ryddig.