Når du skal beskjære en lidenskap blomst

June 24

Når du skal beskjære en lidenskap blomst

Lidenskap blomster (Passiflora spp.) er eksotisk utseende blomster som er innfødt til USA, så vel som Sør-Amerika og Australia. Lidenskap blomstene vines, som er energisk planter som kan klatre opp til 30 fot i en sesong langs en espalier, arbor eller en annen. For lidenskap vinstokker å vokse friske og frodige utseende planter trenger, de faste, årlige prunings.

Senvinteren

I slutten av vinteren, når lidenskap vinstokker er sovende og ikke aktivt vokser, er det ideelle tidspunktet å rense dem. En årlig beskjæring hjelper trene dem, oppfordrer fyldigere vekst og hindrer dem i å invadere nærliggende områder.

Våren

Hvis vinstokker starte vokse før du hadde en sjanse til å rense dem, ikke fret. Du kan også beskjære lidenskap vinstokker årlig i tidlig om våren like før ny vekst eller etter ny vekst begynner å vokse.

Andre ganger

Under aktive veksten, bør ideelt nyplantede vinstokker tillates å vokse til sitt fulle potensial som første sesong. Men hvis de eller eldre vinstokker er imponerende i uønskede områder, slik som trær og busker, og får ut av kontroll, kan du beskjære dem når som helst.

Beskjæring Tips

Desinfiser verktøy med teknisk sprit etter klipping andre planter, inkludert andre lidenskap vines, for å hindre spredning av alle mulige sykdommer. Kuttet alle døde og tynn tre og la noen sterke, godt budded stammer. Ikke klippe lidenskap vinrankene i bakken som du kan for andre vinrankene. Gjødsle lidenskap vinstokker etter beskjæring sent vinteren eller tidlig på våren med en lav analyse balansert gjødsel, som en merket 6-6-6.