Når du fjerner våren tulipanløker & deres stammer?

May 3

Når du fjerner våren tulipanløker & deres stammer?

Hver vår, tulipaner er blant de første våren flerårig blomster å lyse vinter-trette landskap. Med mer enn 100 arter og 3500 kultivarer kommer de i en rekke farger som samsvarer med en rekke hagearbeid ordninger. Tulipaner vil blomstre år etter år med riktig pleie. Bare husk at hvordan tulipaner er ivaretatt på slutten av sesongen er viktig hvor de er bekymre for i andre stadier av vekst.

Beskjæring

Når tulipaner har blomstret og blomsten begynner å visne inn de en frø produksjon scene. Det er viktig å kutte falming blomsten på dette tidspunktet å hindre frøproduksjon. Energien som går til å produsere frø tar fra energien som kreves for å lagre næringsstoffer i pære for følgende sesongens vekst. Bruke et par saks eller beskjæring sheers for å kutte blomst stammen på punktet hvor det grener fra bladverket. Kompost eller kaste blomsten og stammer. Ikke la dem i området; Dette er en invitasjon for skadedyr og sykdom.

Ikke klipp av den gjenværende løvverk eller ren det ned til bakkenivå. Bladverket er ansvarlig for å produsere energien som er lagret i pære for neste års vekst. Kutte bladverket før det er naturlig død ofte resulterer i mangel på blomster eller mindre, usunn blomstrer året.

Lagrede pærer

Ca seks uker etter blomstrende er ferdig, vil bladverket dø tilbake naturlig. Dette er tydelig ved gul, visnet løvverk. På dette punktet, grave opp tulipaner vokst i områder med svært harde vintre. Klipp av eventuelle gjenværende løvverk og avhende borekaks i en kompost bin eller kaste dem bort. Skyll pærene og la dem tørke på et lag av avisen. Plass pærene mesh pose og butikken i et godt ventilert kule. Hvis du lagrer tulipanløker i kjøleskap, holde dem fra frukt og grønnsaker, som metan gassene utgitt av produserer vil skade pærene.

I bakken pærer

Hvis pærene skal overvintrer i bakken, kutte døde bladverket til bakkenivå. Kompost eller kaste bort døde bladverket. Arbeide pære gjødsel til jorden rundt pærene. Følg produsentens retningslinjer for riktig befruktning. Tillat ikke gjødsel å komme i direkte kontakt med pærene. Plasser hage markører på stedet, grundig vann området og dekke det med en 3-tommers lag mulch. Mulch vil beskytte tulipanløker gjennom vinteren og forhindre jord fra heaving.