Når bør du plante en hage i Wisconsin?

November 28

Aktiviteten av hage planting er nært knyttet til vær og klima. Wisconsin gartnere blir utfordret med et nordlig klima med lange vintre, betyr deres planting ganger vil være siste enn mer sørlig hager. Planting tidsplanen er også avhengig av arten av anlegget i spørsmålet og de lokale værforholdene. Datoene oppført er Madison området. Planting vanligvis er ca to uker senere i innsjøen kysten, og tre uker senere i det nordlige Wisconsin.

Cool sesongen avlingene

Cool sesongen avlingene som salat, kål, blomkål og aubergine er de tidligste plantene å sette i en hage. Disse plantene trives i den kjølige vårvær og fullføre de fleste av deres sesongmessige vekst før den varme delen av sommeren. Plant kål, blomkål og aubergine som frø innendørs om 15 mars og transplantere utendørs om 1 mai i Madison området. Leaf salat er vanligvis seeded om 15 April.

Bønner

Bush og pole bønner er plantet direkte utendørs om 10 mai med lima bønner om to uker senere. Hvis hagen din er i innsjøen, Planlegg å plante bush og pole bønner om mai 24 med lima bønner om 7 juni. Nordlige Wisconsin gartnere plante bush og pole bønner om 31 mai og lima bønner om 14 juni.

Rot avlinger

Avlinger der røttene høstes er vanligvis plantet tidlig på våren. Rødbeter, løk sett, poteter, reddiker og neper er vanligvis plantet i midten av April i Madison og i slutten av April langs innsjøer og en uke senere i det nordlige Wisconsin. Plantearter disse direkte inn i hagen.

Tomat

Starte tomat frø innendørs om midten av April. Transplant planter til hagen om 20 mai i Madison området og 3 juni langs innsjøområdet og 10 juni i det nordlige Wisconsin. Bruk transplantasjon datoene for noen planter kjøpt fra drivhus eller barnehagen.

Meloner

Meloner er blant de nyeste avlingene plantet i enhver hage. Frø vannmelon direkte inn i hagen om 20 mai i Madison området og 7 juni i det nordlige Wisconsin. Starte muskmelon frø innendørs i begynnelsen av mai og transplantere utendørs samtidig vannmelon frø er plantet.