Når å bekymre kjelleren veggen bevegelser?

February 5

Når du går i kjelleren og se en ny sprekk på veggen, er det naturlig å være bekymret. Det er flere typer sprekker som kan oppstå noen bevegelse i kjellervegger er å være forventet. Men trenger du å vite forskjellen mellom hva er normalt, og når det er på tide å bekymre deg.

Normal skiftende og Settling

Et hus vil skifte litt hvert år som det legger seg i fundamentet. Vanligvis kan du forvente rundt en fjerdedel tommer i bevegelse. I områder med vanlige seismisk aktivitet, kan dette beløpet være litt mer. I tillegg vil nye boliger utligne mer de første årene, som alle byggematerialer acclimate og grunnlaget bosetter. I dette tilfellet er en hastighet på en halv tommen å en full tommers ikke skremmende.

Overdreven bevegelse

Hvis du har en eldre hjemme som plutselig har avgjort mer enn en fjerdedel tomme i et år, noe som gjenspeiles av bøyd vegger, flere sprekker i vegger eller en merkbar synker når grunnlaget utenfor, kan dette bli vurdert overdreven. Det kan være et tegn på at bakken under hjemmet er ustabil. Hvis dette er tilfelle, kan du kontakte foundation reparasjon spesialist for å undersøke hjem og finne det beste løpet av handlingen.

Typer sprekker

Det finnes flere typer sprekker som kan oppstå i kjellervegger. Noen er vanlig, noen er svært uvanlig. Trinn sprekker kan vanligvis sees under Vinduer og dører; sprekker ligne trinn går nedover. Vertikale sprekker er også vanlig og - hvis ikke dypt, er ikke grunn til bekymring. Vannrett sprekker derimot er ikke vanlig og kan være grunn til bekymring hvis de kjører lengden på veggen, eller er veldig dyp.

Overdreven eller flere sprekker

Når du har en kombinasjon av sprekker i veggen, som horisontale og trappetrinn, må du få en profesjonell for en vurdering som dette kan være svært alvorlig. Likeledes, hvis sprekker er mer enn noen få inches dypt, dette er også svært alvorlig. Strukturelle sprekker som dette kan kompromiss integriteten til muren. over tid, kan veggene bare skjule under vekten av hjemmet.