Næringsstoffer for voksende utendørs planter

September 14

Næringsstoffer for voksende utendørs planter

Som mennesker og andre dyr trenger planter næringsstoffer for å overleve og trives. Mange av næringsstoffer som plantene få finnes i jord, men de må også sol, vind og vann. Mens ulike typer planter ikke alle avhengige samme proporsjoner av næringsstoffer, trenger de minimalt med hver type å overleve.

Nonmineral næringsstoffer

Nonmineral næringsstoffer er hydrogen, oksygen og karbon. Disse næringsstoffene finnes utenfor jorden og er kjøpt av planter gjennom luften, sollys og vann. Av ulike næringsstoffer som utendørs planter trenger for å overleve, er det vanskelig å gi riktig mengde nonmineral næringsstoffer fordi de påvirkes sterkt av været. Plantene konvertere karbondioksid fra luft og vann fra bakken til stivelse og sukker som planten bruker for mat i den kjemiske prosessen kjent som photosynthesis. Det er ikke som en nonmineral næringsstoffer, avhengige planter også energien fra sollys for vekst.

Primære makronæringsstoffer

Det er tre primære næringsstoffer som planter trenger å vokse: nitrogen, fosfor og kalium. Dette er tre næringsstoffer betydde på poser med gjødsel når du ser et forhold som 1-1-1 eller 1-2-1. Nitrogen gir planter med energien som de trenger for å vokse. Fosfor toughens opp planter, noe som gjør dem mer motstandsdyktig mot stress, samtidig oppmuntre rask vekst og kjører anlegget å blomstre og utvikle sin rotsystem. Kalium bistår fotosyntesen, bidrar til å øke planter immunitet til sykdom og forbedrer kvaliteten på frukten fabrikken produserer. Planter bruker store mengder av disse tre næringsstoffer, gjødsle landet i begynnelsen av planting sesongen.

Sekundær makronæringsstoffer

I tillegg tre primære makronæringsstoffer finnes det tre sekundære makronæringsstoffer. Planter kan overleve med bare de primære makronæringsstoffer, men de vil ikke trives. Kalsium gir styrke celle vegger på planter. Magnesium er nødvendig som en del av klorofyll i fotosyntesen. Svovel utfører en rekke funksjoner. Det er nødvendig for vitamin, enzym og protein, hjelper til anlegget nye frø, fremmer roten vekst og hjelper beskytte anlegget mot kulde.

Mikronæringsstoffer

Det finnes ulike mikronæringsstoffer trengs av planter. Plantene bruker bare små mengder av disse næringsstoffene, men det er fortsatt behov for plantevekst. Boron hjelper produsere sukker og andre mer komplekse karbohydrater og er nødvendig for å utvikle frø og frukt. Kobber hjelper anlegget for å reprodusere. Klorid hjelper med anleggets metabolisme. Jern bidrar klorofyll. Molybden og mangan hjelpe bryte ned nitrogen i anlegget, mens mangan bidrar også til å bryte ned karbohydrater. Sink regulerer anlegget vekst og hvor raskt den forbruker sukker.