Musa banan trær

September 15

Musa banan trær

Men amerikanerne er vant til å bare spise banan ut-av-hånd eller skiver med frokostblanding, er frukten av banan treet benyttet i en rekke måter over hele verden. Opprinnelig er en asiatisk delikatesse bananplanten Musa nå vokst globalt hvor tilstrekkelig temperatur finnes for å støtte sine behov.

Identifikasjon

Musa er den banan anlegget tilhører. Det kommer fra familien blant annet. To separate arter av bananplanten finnes: Musa acuminata og Musa balbisiana. Alle andre banan kultivarer er hybrid varianter av disse artene. Anlegget er spesielt utsatt for frost, så det dyrkes hovedsakelig i tropiske land. Subtropiske områder som Australia, Sør-Afrika og Sør-Florida er imidlertid produsere friske banan avlinger i både kommersielle og hjem.

Funksjoner

Banan anlegget er ofte feilaktig omtalt som en "treet". Anlegget er faktisk en urt som vokser fra en tykk stamme kalt en pseudo stamme. Enorme høyden som anlegget henter - vanligvis mellom 20 og 25 fot - gir seg til misforståelsen at banan anlegget er et tre. Bladene vokser også stor proporsjoner, noen ganger 9 fot lang og 2 fot bred. Bladene av Musa åpne ved hastighet på én per uke i penvær.

Miljø

Bananplanten vokser best i et område hvor gjennomsnittlig, årlige temperaturen svever på 80 grader C, med nedbør på ca 4 inches per måned. Anlegget thrives hvis den tørre årstiden ikke overstiger tre måneder. Høy vind er spesielt skadelig for Musa banan anlegget som det pleier å makulere bladene, forstyrre metabolisme og forvrenge kronen. På grunn av sin omfattende størrelse kan vinder 40 mph velte en plante, skade pseudo stammen.

Historie

Banan anlegget er innfødt til Sørøst-Asia, der dyrking har pågått i tusener av år. Portugisisk og spansk oppdagere trolig først kom det til den nye verden. Banan ble først introdusert til Florida i 1500 rapporter University of Florida Institutt for mat og landbruksvitenskap, med kommersiell produksjon i staten forekommende siden slutten av 1800. Frukten av treet vises først som en samling av slank, grønne fingre til slutt dannet i en større klump.