Mountain Ash med gule blader

September 15

Mountain ash, avhengig bestemt, er en stor busk eller tre som kan vokse til å bli 50 til 60 fot i høyden. De fleste varianter, spesielt de dyrket i et hjem hage, vil nå en maksimal høyde på 30 fot og gi frodige, sølvfargede-grønne bladverket. Hvis gule blader begynner å dukke opp, er det sannsynligvis et symptom på sviktende helse. Miljøforhold ofte årsaken, men problemer kan også være resultatet av sykdom eller skadedyr. Rask behandling er nøkkelen til å minimere skader og gjenopprette helse.

Vann

For mye eller for lite vann er blant de mest ødeleggende forholdene til de fleste typer planter. Symptomene på forholdene er en gulfarging av løvverk. Overdreven vanning eller stående vann på grunn av kraftig regn vil kveles røttene, redusere mengden av sårt tiltrengte oksygen de mottar. Som root funksjonen reduserer, begynner de over bakke delene av anlegget viser underskriver av smerte, blant dem blad misfarging. Under-vanning, spesielt under tørre, varme måneder er bare så problematisk. Hvis vannet ikke finnes i store nok mengder, blader har en tendens til å ta på en gul-grønn fargetone før slippe. Hvis venstre ubehandlet, vil ubeskyttet anlegget lide og til slutt dør. Mountain ash gis næringsrik jord med utmerkede drenering. Holde denne jorda fuktig, ikke våt, er avgjørende for god helse.

Jern mangel

Jern er blant de mest essensielle næringsstoffene i holde planter sunn. En jern mangel oppstå naturlig hvis jord for Basisk eller for vått. Hvis jern er en mangelvare, vanligvis kalt jern chlorosis, vil fjellask kjempe for å lage mat. Et direkte resultat er at bladene vil begynne å gulne. I motsetning til i andre nærings-basert problemer, dette misfarging oppstår ikke samtidig, men starter på kantene og beveger seg mot midten. For å unngå dette problemet, kan du behandle alkalisk jord med svovel eller torv moss før planting. Når treet har blitt plantet, kan bøndene aerate jord i nærheten av røttene og legge en jern chelate. Godt oppdelte kompost fylt med organisk materiale vil også hjelpe i å rette problemet.

Nitrogen mangel

Nitrogen-mangel, som jern, vil ha en skadelig effekt på et anlegg. Problemet er ofte resultatet av nitrogen-fattig jord, ofte forårsaket av ubalanserte pH. Gulfarging skyldes nitrogen mangel er karakteristiske i at det vil misfarges bladene jevnt. Den produserer en all-around lysegul farge som er mest fremtredende på lavere løv og greiner. Forsiktig legge gjødsel som nitrat rike skal behandle problemet raskt. Retninger bør følges nøye, men siden glohet kan oppstå hvis for mye er tilstede. Legge litt av rotne kompost vil hjelpe i å hindre fremtidige problemer, men vil arbeide saktere enn gjødsel.

Insekter, sopp og bakterier

Skadedyr og sykdom er blant de fleste grunnene til en plante vil avta i helse. Blant første vil symptomene for en rekke problemer bli gulfarging av bladene. Roten råte er vanlig i områder med stående vann og er ofte et resultat av en bakteriell infeksjon. Røttene blir brun og grøtaktig, og kan ikke levere treet med vann og ernæring. Wilting, redusert vekst og gul blader Følg etter infeksjon, og hvis venstre ubehandlet, vil føre til anlegget døden. Når infeksjon har satt i, vil fjerne infiserte stykker og jord være nøkkelen til å behandle problemet. En rekke skadedyr, spesielt hvis funnet i store antall, vil også føre wilting og blad gulfarging. Nematoder, bladlus, midd og noen biller er den mest fremtredende, men noen larvene og ormer kan også være å klandre. Avhengig av pest og alvorlighetsgraden av infeksjonen, skal en dose av nøye brukt plantevernmidler gjenopprette helse.