Moss vekst & retning

September 5

Moss vekst & retning

En nonvascular plante som ikke har muligheten til å vokse høyere enn noen centimeter, moss er enda mer avhengige enn miljøet for sin vekst enn andre planter. Derfor disse plantene vokse og formere seg i retninger som maksimerer deres evne til å få eksponering til næringsrik elementer og beskytte seg mot skadelig seg.

Sollys

Sollys er nødvendig for de fleste planteliv inkludert Moser og liverworts fordi det er nødvendig for fotosyntesen. Likevel sollys kan forårsake vann tørke raskt og fordi moss ikke har evnen til å absorbere og beholde mye vann, det foretrekker ikke å dvele i sollyset, men heller å nyte de indirekte solstrålene samtidig under fordampning punktet. Denne tendensen førte til en myte som moss bare vokser på nordsiden av trær, siden solen går fra øst til vest i løpet av dagen. Faktisk vil moss vokse hvor den har tilstrekkelig skyggen inkludert øst- og sidene av trær hvis kalesjen tett nok.

Fuktighet

Viktig ingrediens til blomstrende moss befolkningen er vann. Vann gir ikke bare midler for mose forbli hydratiserte på cellenivå, men er også er formidler alle de grunnleggende næringsstoffene som er nødvendig for fotosyntesen. Disse elementene, som inkluderer nitrogen, fosfor og kalium, plukkes opp vannet gjør vei over jord og stein og blir så lagt av mosen. Siden moss ikke har et system i stand til å holde vann, fuktighet må alltid til stede og derfor moss vil tendere til å trives i retning der vannet faller fritt eller fuktighet er vanlig. Det er derfor moss er ofte funnet i rennende vann.

Vind

En av de viktigste faktorene i veksten av moss er vind. Harde vinden kan sparke opp nok støv og skitt å begrave mose eller drukne det under vann. Moss foretrekker områder med begrenset som under steiner virkningen av vind, og vil tendere til å trives bedre i områder hvor vinden ikke utgjør en betydelig trussel. Vind spiller også en viktig del i moss reproduksjon. Moss utgivelser sporer i luften under reproduksjon og disse sporene er gjennomført av en vedvarende vind til nye plasseringer.

Utover ikke oppover

Moss vil ikke vokse oppover, men i stedet vil fortsette å vokse utover, voksende diameter enn høyden. Uten vaskulære systemer har disse plantene ikke kapasitet til å bære vann lenger enn noen få centimeter oppover. Dette betyr at de må i stedet vokser tentakler som nå over bakken for å få bedre tilgang til indirekte sollys.