Moss kontroll på tak

September 28

For noen ser mosegrodde tak sjarmerende. Andre mener at mose kan beskytte taket fra solskader, men foreløpig er det ingen vitenskapelige bevis at moss enten hjelper eller skader tak. Taktekking entreprenører, men si at moss til slutt vil skade tak. Gitt at erstatte tak er et prosjekt som vil koste deg tusenvis av dollar, bør huseiere tenke nøye om tillater moss å vokse.

Effekter

Hvis lov til å forbli, moss, etter en tid, føre til tak forfalt. I seg selv, det vil ikke skade tak, men den samler og holder skitt og fuktighet, som igjen fører til råte og forfalle. I tillegg tentakkel-lignende rhizoids som tillater moss å klamre seg til tak kan vri seg inn ørsmå sprekker i taktekking materialet; Mose kan også bryte seg rundt kanten av en singel. Et av disse scenariene kan til slutt føre til en taket lekker.

Årsaker

Moss trives i skyggefulle, fuktige forhold. Vann eller vinden kan introdusere det ved å feie sporer eller et moss fragment inn i områder der moss kan leve. Når etablert, vil en oppdatering av moss også spredt av aseksuell reproduksjon, med etablerte mosen sende ut nye skudd, dermed sprer seg oppdateringen. Når grener over tak, eller når huset ligger ved et tre som kaster skygge over taket, kan det vokse moss.

Kjemisk Cures

Du kan bruke ett eller begge av disse metodene til å fjerne moss fra tak: kjemiske og fysiske. Alle unntatt to av kjemiske metoder omfatter sink i en eller annen form. Du kan kjøpe sinksulfat, sink klorid og sink-kobber sulfat bland til en jernvarehandel spray flasker eller som en væske som du helle i en ryggsekk sprøyta. Disse gir resultater som sist fra én til fem år, ifølge en forskning team ved Oregon State University. Alternativt kan du spikeren sink strimler til ridge caps på toppen av huset. Hver gang det regner, sink leaches fra strimler, belegg taket.

To andre kjemiske løsninger inkluderer en kommersielt tilgjengelig klor spesielt formulert for mose fjerning, som Oregon forskerteam sier vil vare om et år eller naturlig kalium salter av fettsyrer, også tilgjengelig som et kommersielt produkt. Naturlig kalium salter av fettsyrer vises imidlertid ikke fungerer og andre kjemiske metoder.

Fysisk Cures

En high-powered høytrykksvasker vil rense av mose, men det kan også skade taket hvis du ikke bruker det med stor forsiktighet. Du kan eventuelt trykke mosen med flat kanter spade, stiv pensel eller push boom. Dette forhindrer nye moss vokser, så må du regelmessig fjerne mosen for å hindre buildup.

Forebygging

For å forhindre moss vokste på taket ditt, nedsette en overhengende grener og holde organisk avfall ryddet unna. Hvis en nærliggende treet er så tett at det kaster skygge over taket, kutte det ned. Hvis du foretrekker ikke å kutte ned et tre, kan du forhindre moss vekst ved å vaske din taket med en klor bleike løsning en gang i året.