Morrocan planter & blomster

December 13

Morrocan planter & blomster

Landet Marokko tilbyr en rekke leveområder for planteliv, fra Alpine regionen av den høye i tørre Sahara-ørkenen. Dens flora varierer fra vanlige ugress til truede endemics. Noen plantearter bære vakre blomster. Andre, bærer som egusi melon, spiselig frukt.

Viktig trær

Floraen av Marokko inkluderer trær som tåler relativt lett nedbøren som karakteriserer middelhavsklima. Nord i Marokko blomstrer et tre kalt Berber thuya i kystområdene og lav kupert regioner. En liten cork eikeskog trives i nordvestlige Marokko. Andre marokkanske trær er cypress, einer og holm eik. Selv den cedar Libanon steiler edle hodet i Marokko.

Maquis

En maquis er en tett buskete. Marokko inneholder en maquis små trær som vill oliven, acacia og carob. Mange er evergreens, som mastic bush eller sarsparilla vintreet. En fan palm kalt Chamaerops humilis oppstår også, men som navnet tilsier, den vokser ikke veldig høy.

Garrigue

Nordlige Marokko inneholder også en annen type gjelder området som kalles en garrigue. En garrigue spiller vertskap for scrubby planter som salvie og franske lavendel, samt arter med vakre blomster, som rockrose. Her og andre steder i Marokko vil du også finne en innfødt gress kalt "esparto gresset."

Atlas Flora

Onobrychis cornuta, et attraktivt anlegg med fiolett blomster, oppstår i Atlasfjellene av Marokko. Dette anlegget er medlem av Erteblomstfamilien, som er den medisinske Astralagus, som bor i det samme generelle området. Høyere opp skråningen et annet medlem av Erteblomstfamilien kalt vikker canescens finner sin økologiske nisje. Atlasfjellene også spiller vertskap for Chenopodium album, som amerikanske bønder vet den navn "lam i kvarten."

Ørkenen Flora

Som du reiser sørover i Marokko, blir klimaet stadig mer tørre fram Sahara-ørkenen i sørvest. Kaktusen er ikke innfødt til Sahara, men marokkanere dyrke den kommersielt. I stedet for kaktus har Marokko saftig euphorbias som vokser så stor som trær. Cistanche violacea, en parasitt ørken plante, har svært vakre blomster. Saltbush og sagebrush er to planter som oppstår i Marokko og i tørre regioner i USA.

Attraktive blomster

Marokkanske flora inkluderer fargerike orkideer i slektene Ophrys og Dactylorhiza. Silene vespertina, en attraktiv medlem av rosa familien, er den marokkanske catchfly. Andre fargerike blomster er iriser, alyssums og Isatis tinctoria, ofte kalt woad.

Endemisk plantene

Mange endemisk plantene bor i Marokko. En plante er endemisk hvis rekkevidden er begrenset til et enkelt omskrevet. Argan er en vanskelige endemisk treet som bor i tørre Sør mens Ptilostemon leptophyllus er sammensatt i nord. Atlasfjellene er spesielt rik på endemics.