Mørke brune flekker på undersiden av Fern blad

July 24

Mørke brune flekker på undersiden av en bregne blad er sannsynligvis bare et tegn bregne er klar til å reprodusere. Bregner er en stor plantefamilie som inkluderer innendørs varianter, som Boston fern (Nephrolepis exaltata), som vokser utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 12 og hage bregner som japansk shield fern (Dryopteris erythrosora), som er hardfør USDA soner 5 til 8. Brune flekker på bregner kan også være et tegn på pest eller sykdom infestations.

Spore tilfeller

Mørke brune flekker i et regelmessig mønster på undersiden av en bregne blad er vanligvis spore tilfeller. Fern reproduksjon er en totrinns prosess. I den første fasen produsere bregner sporer - lille, støv-like partikler - i brun spore tilfeller på undersiden av bladene. Når spore tilfeller modnes, de åpne og slipp spores, som faller til jorden. Spores spire og vokse inn i små, hjerte-formet planter. I den andre fasen av fern reproduksjon slipper disse små plantene mann eller kvinne celler. Når mannlige og kvinnelige celler møtes, danner de et embryo, som utvikler seg til en bregne plante.

Nye bregner

Gartnere kan vokse nye bregner ved å samle spores fra en bregne blad. Det finnes tre metoder for voksende nye bregner, plante avleggere, dele planter og spirende fern sporer. Knytte en papir konvolutt rundt en bregne blad med brune flekker når stedene er tykk og har sluttet å vokse større. Beskytte konvolutten fra regnet med plast ark hvis bregne utendørs, og sjekke konvolutten ukentlig spores, som ser ut som fint, brun støv. Dryss spores veldig tynt på en grunne pott på fuktet, 50-50 blanding av kompost og sand, og dekker potten med klar plast. Overføre små planter som vises til en flat skuff av fuktig, fine blad mold og fordele dem 1 tomme fra hverandre. Tåke planter to ganger daglig med rent vann og transplantere bregner som vises i enkelte potter med avrenningshull når ca 2 inches høy.

Skala insekter

Skala insekter hjemsøke undersiden av bregne blader og kan ligne brune flekker. Hard-bodied insekter uten synlige ben, skala insekter ligne liten brun eller hvit skjell. Fern skala og hemisfæriske skala lever på bregner. I motsetning til spore tilfeller skala insekter vises i en uregelmessig mønster på bregne blader og ofte klynge i nærheten av midribs. Bregner er følsomme for de fleste plantevernmidler, men hagebruk oljer kan kontrollere skala insekter. Fortynne en 97 prosent hagebruk olje produkt med en hastighet på 2 1/2 væsken ounces per 1 gallon av vann, og spray utendørs bregner når temperaturen er mellom 40 og 85 grader Fahrenheit en fortsatt, skyet, tørr dag. Dekker alle plante deler, spray bregner annenhver uke opptil fire ganger. Ikke bruk hagebruk olje på maidenhair bregne (Adiantum capillus-veneris), som er hardføre i USDA soner 5 til 8, og ikke bruke den på innendørs bregner. Innendørs bregner er usannsynlig å gjenopprette fra en skala infestation og skal kastes før skalaer spres til andre planter. Observere etiketten sikkerhetstiltak ved håndtering og blande hagebruk oljer.

Bakteriell infeksjon

Gjennomskinnelig flekker som visner kan være et tegn på bakteriell infeksjon på et fern blad. Bird's nest bregner (Asplenium nidus) og andre bregner i Asplenium familien er utsatt for en sykdom som kalles bakteriell blight eller leaf spot, som er forårsaket av Pseudomonas cichorii og Pseudomonas gladioler bakterier. Gjennomskinnelig flekker på blader og over tid, vokse større og slå gul, brun eller rødaktig-brun med lilla glorier. Undersøke bregner grundig for leaf flekker før du kjøper dem, og ikke vann planter fra overhead fordi dette oppfordrer sykdommen å utvikle. Kaste infiserte bregner i papirkurven. Bird's nest bregner er vanligvis dyrket som en innendørs anlegg, men vokser utenfor i USDA soner 11 til 12.