Morgen-middag og natt planter

August 10

Morgen-middag og natt anlegget (Brunfelsia pauciflora), også kalt går i dag-og-i morgen, gir en overflod av slående blomster nesten garantert å få oppmerksomhet. Så lenge du bor innenfor busken foretrukket voksende soner, det virker bra med lite oppmerksomhet og har ingen store skadedyr og sykdommer av notatet.

Beskrivelse

Morgen-middag og natt vokser fra 3 til 12 fot høy, avhengig av forskjellige og hvor mye du beskjære det. Den har tett grener med brede blader som forblir eviggrønne hele året. Stemorsblomst-lignende blomster vises i klumper i sommermånedene. De dukker opp en mørk lilla og over neste dagene visne lavendel og så hvitt, derav de vanlige navnene for anlegget. Ofte, vil du se blomster av alle tre fargene på busk samtidig. Når blomstene toning vises bær i deres sted.

Miljøkrav

Denne bush vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11. Det vil blomst best når de utsettes for minst seks timer med sol, ideelt i morgen, med noen lyssky beskyttelse under den varmeste delen av dagen. Det vil også gjøre godt i et sted med filtrerte skyggen hele dagen. Morgen-middag og natt tåler nesten alle typer jord surt eller alkalisk sand, leire eller leirjord, så lenge det drenerer godt. Det kan ikke tolerere flom.

Omsorg

Morgen-middag og natt tåler bare moderat tørke, så ikke la det tørke ut de varme sommermånedene. I den første vekstsesongen, holde jorden rundt planten fuktig, men ikke gjennomvåt, så røttene kan vokse sterk. Vann til en dybde på 8 til 10 inches når de øverste 1 eller 2 inches jord tørker å ta. For å holde plantene mindre, sviske i slutten av vinteren, klipping overgrodd grener tilbake til et blad knutepunkt. Hvis du plante dette busk utenfor sin lavere sone, beskytte den med et dekke under fryser.

Landskapet hensyn

Du kan oppbevare en morgen-middag og natt plante lite med beskjæring, vokser det vanligvis også stor for fundament plantings. I stedet plante langs eller som en store hekk-skjerm. Anlegget tilbyr masse attraksjon mens blomstrende å fungere som en enkelt prøve plante også. Denne busk - spesielt dens bær - inneholder alkaloider giftige for dyr, så plant ikke i et område som lett tilgang til kjæledyr.