Morfologi av blomster

April 26

Morfologi av blomster

Blomster er reproduktive deler av planter. Noen blomster har bare mannlige deler, og noen har bare kvinnelige deler. Slike blomster er kalt "imperfektum blomster". Andre blomster består av både mannlige og kvinnelige deler, og kalles "perfekte blomster." Noen imperfektum planter har både mannlige blomster og kvinnelige blomster vokser på samme plante. Andre planter produsere eneste eller andre kjønn blomst.

Kronblad

Mest gjenkjent lett av en blomst er sine kronblader. Disse fargerike blad-lignende strukturer omgir den sentrale delen av blomsten. De har ofte en geometrisk arrangement, som stjerne mønstre, klynger eller kopper. Funksjonen av kronbladene er å tiltrekke pollinators, som bier, til den. Fordi blomster er ikke å bevege seg, trenger de hjelp av disse skapningene å spre sitt pollen til andre blomster. Pollinators tiltrekkes av farger og figurer av kronbladene, som tjener til å direkte pollinators til nektar de beiter i blomst.

Kronblader

Sittende rett under kronbladene er kronblader. Dette er grønne petal-lignende vekster som brytes rundt blomst knopp å beskytte det mens det utvikler. Når bud har fullt utviklet åpne av kronblader, spre seg for å gi kronblad rommet til å blomstre.

Pollenbærere

Pollenbærere er mannlige deler av en blomst, og er laget av to deler: lang, hår-lignende stilker, eller filamenter og gule poser kalt anthers. I anthers sitte på toppen av filamenter og inneholder pulveraktig korn av pollen, som bærer genetisk materiale brukt for befruktning.

Pistils

Pistil er den kvinnelige delen av blomsten, og sitter i flower's center. Den har fire deler. Den lavere, oppsvulmede delen er eggstokken. Den inneholder ovules, som produserer frø. Er stilen, som er en lang, smal nakken på eggstokken. Sitter stigma, som er en klebrig puten med en åpning i stilen på stilen. Pollinators som bier land på stigmatisering. Pollen de bærer på kroppen blir fanget av sticky overflaten av stigma og er gjennomført ned stilen eggstokken. I eggstokken fertilizes det frøene i ovules.