Mold & mugg lukt

December 13

Uansett vilkårene, muggsoppsporer finnes i ethvert miljø og har potensial til å vokse, gitt de ideelle forholdene av fukt og luftfuktighet. Ved synlig vekst er en muggen lukt en av de beste indikatorene for mold og mugg. Venstre ubehandlet, små vekstområder kan forstørre og spre - fører til potensielle helseproblemer fra moderat til alvorlig. Men hvis renset og behandles riktig, kan mold og mugg lukt bli fjernet fullstendig.

Funksjoner

Mold og mugg er to begrepene beskriver det samme problemet. Forskjellen er at mold vokser bare på organisk materiale, mens mugg vekst skjer stoffer. Begge former bruker sporene som reproduksjon, spre gjennom luften og fordøye materialet de lander på å forenkle vekst. De vanligste utløserne for mold og mugg vekst er fuktighet og høy luftfuktighet.

Muggen lukt

Noen former har en sterk lukt eller muggen lukt forbundet med deres tilstedeværelse. Hvis det finnes en lukt, skjer mold eller mugg veksten i miljøet selv om den ikke er synlig. Noen mugne lukt eller lignende lukt bør undersøkes på grunn av de potensielle helserisiko forbundet med denne soppen veksten; inkludert allergier, hodepine, lunger, tretthet og kvalme. Når årsaken til duften ligger burde området bli evaluert og renset. Store mold og mugg forekomster krever fjerning av en profesjonell.

Farene

Environmental Protection Agency anslår at 50 til 100 typer innendørs mold har potensial til å føre til helseproblemer. Den mest kjente farlige formen er "black mold" eller Stachybotrys, men andre former har potensial til å bli giftig. Høye nivåer av mold, uavhengig av type, har kan utløse allergi, hudirritasjon og nese. I alvorlige tilfeller kan alvorlig åndedretts infeksjoner og soppinfeksjoner føre.

Årsaker

To årsaker til mold og mugg vekst er fuktighet og høy luftfuktighet. Imidlertid er mold og mugg vekst tilknyttet muggen lukt vanligvis knyttet til vann skade. I disse tilfellene, kilden til vannskader må repareres, området med vannskader reparert, vann/fuktighet eliminert og alle mold fjernet. Hvis et av disse trinnene er forsømt, kan mold vekst oppstår på grunn av gjenværende fuktighet eller gjenværende muggsoppsporer.

Løsninger

Fjerning av mold og mugg lukt oppnås ved rengjøring og fjerning av det berørte området. Liten å medium områder av mold kan fjernes ved scrubbing området med varmt vann og såpe, eller bruke en løsning av 1 kopp blekemiddel i 1 gallon av vann. Absorberende materiale som tepper, fliser eller gips må fjernes og erstattes hvis området er alvorlig skadet, eller mold, mugg eller lukt er vanskelig å utrydde. Hvis formen ikke er helt renset, oppstår gjengroing.