Mold i en Crawlspace

August 18

Mold i en Crawlspace

Mold er medlem av plantearter som er ansvarlig for å bryte ned organisk materiale. Utenfor et hjem, mold er en naturlig del av livet og er avgjørende for livssyklusen. Imidlertid inne i hjemmet, mold kan decay vegger og teppe og kan forårsake langsiktig og kortsiktig helsemessige problemer.

Muggvekst

Mold sprer seg gjennom luften ved å slippe spores, som er mikroskopiske og lett. De er stadig beveger seg gjennom luften og slo seg ned på i boligen. Men mold vil bare vokse i områder som er fuktig og har ikke mye luftsirkulasjon. Derfor er muggvekst vanlig i crawlspaces som ikke sendes regelmessig.

Mold effekter

I motsetning til de fleste anlegg produserer mold ikke sin egen mat. Det må derfor finne organisk materiale å spise for å overleve. Når mold lander i en crawlspace, og begynner å vokse, vil det spise bort tre eller teppet i crawlspace og ubotelig skade.

Helseeffekter

Hvis mold vokser i en crawlspace, er mold sporene stadig flytende gjennom luften i et begrenset område. Ved innånding, kan mold forårsaker sunnhet komplikasjoner for disponerte individer. Følsomme personer kan inkludere spedbarn og barn, eldre, gravide kvinner og de med astma.

Mold forebygging

Huseiere kan hindre mold vokser i deres crawlspaces av lufting dem regelmessig. Hvis dette ikke er mulig, bør huseiere sikre at fuktighet fjernes fra luften med en avfukteren. Hvis ingen av disse alternativene er mulig, bør veggene i crawlspace vaskes ned ukentlig for å sikre at mold ikke begynner å vokse.

Mold rengjøring

Huseiere skal rengjøre en crawlspace umiddelbart dersom de ser at mold vokser det. Formen kan være svart eller grønn og kan vises slimete eller uklar. Mold tørkes bort med papirhåndklær og en hjem renere som inneholder desinfeksjonsmiddel.