Mold fjerning fra klær

July 21

Mold fjerning fra klær

Mold er en sopp som har en tendens til å vokse i områder som har overskytende vann og litt luftsirkulasjon. Mold ikke bare ser dårlig, men det også kan decay organisk materiale. Det er spesielt effektiv i spise bort og råtnende klær. Mold trenger vann for å vokse, og spiser organisk materiale, som bomull og ull. Forhindre denne nedgangen ved å fjerne mold så snart som mulig.

Om Mold

Hundrevis av muggsoppsporer beveger seg gjennom luften. Når de lander i et område av din hjem med fuktighet og lite luften avtrekk, vil de begynne å vokse og formere. Muggsoppsporer kan bruke fuktighet fra luften å overleve, og derfor har en tendens til å vokse i områder med overflødig fuktighet. Mold også kan ikke vokse der det er en masse luftsirkulasjon. Muggsoppsporer er mikroskopiske, og kan ikke avgjøre om det finnes mye vind.

Mold fjerning

Fjerne mugg fra klær så snart som mulig. Ta klærne utenfor, og riste seg livskraftig til du fjerner alle overflate mold. Plass klærne direkte i sollys. Varmen fra solen vil drepe gjenværende muggvekst. La klærne sitte i minst 30 minutter til å drepe mold. Mold flekker forblir.

Mold flekker

Mold flekker kan fortsatt på klær. Alltid fjerne flekker før hvitvasking klær som varmt vann og varme fra tørketrommelen vil sette flekker. Fjerne flekker, presse sitronsaft over flekken og dryss med salt. Gni salt i flekken til du fjerner den. Hvis dette ikke fungerer, bland 2 ss. blekemiddel med 1 QT vann. Blot løsningen på flekken til du fjerner den. Skyll klærne og hvitvaske dem som normalt.

Hindre Mold

Hindre mold på klær klær du lagrer i et tørt område av din hjem og skap. Lagre spesielt delikate klær i en glidelås bag for å holde dem fuktighet. Hvis hjemmet er svært fuktig, installere en avfukteren for å fjerne fuktigheten.