Misteltein treet sopp

May 2

Misteltein treet sopp

Misteltein er en del av europeisk kultur i tusenvis av år og har lenge vært forbundet med juletradisjoner. Misteltein er ikke en sopp, men en parasittiske evergreen plante som svekker og dreper verten trærne.

Identifikasjon

Misteltein, som vokser i greiner, danner en avrundet, brushy klynge ca 2 til 3 fot i diameter. Den har tett gaffelformet grener, tykk, ovale blader og leddet stammer. Mannlige misteltein planter produserer pollen, mens kvinner produserer klissete hvit bær mellom oktober og desember. Misteltein er giftige hvis spist.

Effekter

Misteltein produserer en rot som kjeder til verten treets karsystemet. Anlegget gjør sin egen mat, men det trekker vann og næringsstoffer fra verten treet. Tunge misteltein infestations kan svekke eller drepe personlige grener og redusere energi og vekst i verten trærne. Misteltein er oftest funnet i eik, pecan og hickory, selv om andre arter er også utsatt for angrep.

Forebygging/løsning

Beskjæring ut infisert grener kontroller misteltein infestations. Plante arter som er resistente mot misteltein som sycamore, sedertre eller crape myrtle vil også hindre infisering. Misteltein vekst kontrolleres ved hjelp av anlegget vekst regulatorer som ethephon.