Mississippi jord typer

November 12

Mississippi er hjem til fem av 12 ulike typer jord. Noen er mer fruktbare og bedre for hagearbeid enn andre, selv om de fleste Mississippi jord er egnet for plen og hage. Ved å lære hvordan hver type ser ut, du kan bedre forberede din jord for planting, enten ved gjødsling eller lime der det trengs.

Alfisols

Den vestlige halvdelen av Mississippi har store mengder alfisol jord, spesielt på den sørlige siden av Mississippielven. Disse jord pleier å være bra for hager og plener som de er fruktbare og vanligvis godt drenert. Når disse jord har planter vokser i dem de pleier å tørke ut, som planter lekke fuktighet fra jorden. Du kan gjenkjenne dem av lag av leire under overflaten.

Entisols

Entisol jord kan bli funnet over hele staten. Disse jord er ikke spesielt fruktbare, men kan støtte avlinger. De kan identifiseres ved en fullstendig mangel på forskjellige lag under overflaten: fargen på en entisol jord er det samme på hver dybde. Disse jord er ofte funnet på bratte skråninger og rundt elvene. De pleier å være grunne i dybden. Du har ofte ikke grave for langt ned hit rock.

Inceptisols

Inceptisols er også funnet spredt over staten. De er i stand til å støtte landbruk og hagebruk. De finnes ofte på bratte skråninger og rundt elver, men i motsetning til entisols de har forskjellig fargede lag med uklar og dårlig definerte grenser.

Ultisols

Ultisols finnes overalt i Mississippi men den nordvestlige delen av staten. Disse jord er dårlig egnet til hagearbeid og plener fordi de har lav fruktbarhet og høy surhet. De sannsynlig trenger befruktning og kalk behandlinger for å gjøre dem egnet for hagearbeid eller plener. De kan identifiseres av en svekket, værbitt utseende og rød-gul farge. Ultisol jord har en lag leire under overflaten.

Vertisols

Vertisol jord gjenkjennes lett av mørk svart farge og høye leire innhold. Når disse jord tørke ut utvikler de dype sprekker og sprekker. Leire bevarer fuktigheten og renne ikke godt. Dette gjør vertisols uegnet for hagearbeid eller plener. De utvikler sprekker gjør vertisols upassende for bygningen. Vertisol jord er funnet i de ekstreme østlige og vestlige delene av staten.