Miscanthus vs bambus

October 9

Miscanthus vs bambus

Både miscanthus og bambus er raskt voksende, flerårig medlem av gresset familien. Miscanthus er en reedlike anlegg som er typisk mellom 4 og 7 fot høy. Bambus er en woody plante, kjent for rask vekst og ulike bruker. Begge anleggene dekorativ verdi og ofte markedsført som vegetative, personvern skjermer. De siste årene, har deres lønnsomt og miljøvennlige aspekter fått mye oppmerksomhet. Bli rådet, enkelte varianter av disse stauder kan bli invasiv med mindre skikkelig iverksatt.

Vekst og utvikling

Bambus vekst skjer året rundt. Men for det meste av året skjer denne veksten i underjordiske rotstokker. Bambus-stokker spire våren, og fortsetter å vokse raskt tempo for 60 dager. De få deres full høyde i denne perioden vokser så mye som 70 fot i en sesong. Over bakken beskjære utviklingen av miscanthus er treg første to årene etter planting. Som med bambus, foregår mye av veksten i denne perioden i rotstokker. Avlinger få full høyde og bli produktiv fire år etter planting. Det produserer bambus-lignende canes tidlig om våren, og er klar for innhøsting årlig under senvinteren eller tidlig på våren.

Miljømessige fordelene

Miscanthus kan være den mest effektive biodrivstoff avlingen i produksjon. I tillegg lagre avlingens røtter karbon, noe som reduserer skadelige utslipp av klimagasser. Sin høye canes være levedyktig så lenge 20 år. Slå bambus til en flytende energikilde er ikke så enkelt som miscanthus konverteringsprosessen. På den annen side, fjerner bambus en betydelig mengde karbondioksid fra luften. Ulike arter brukes i habitat restaurering, samt bakken stabilisering, erosjon kontroll og viltforvaltningsområde. Bambus er rapportert å være næringsrik matkilde for storfe og andre beitende dyr.

Bruker

I enkelte europeiske land, er miscanthus oppdrett for å skape energi. Det er svært vellykkede fange solstråling og konvertere den til plantevekst. Forbrenning av miscanthus canes genererer effektivt elektrisitet og varme. Det gir dekorativ verdi i store landskap og wildlife habitat. Allsidig bambus anlegget brukes til å konstruere elementer så forskjellige som kurver, gulv, møbler og selv sykler i Ghana. I landskapet brukes den som en prøven planting, kanter og vegetative buffer. Mat forbrukes ømme bambusskudd ofte som en del av mange kinesiske retter.

Betraktninger

Raskt voksende naturen av bambus og miscanthus må tas i betraktning under planting. Unngå plante Miscanthus sinensis eller wild type anlegget. Begge anleggene er svært invasiv og når vil invadere veikanter, skoger og enger etter branner. Sorter som Zebrinus og høst lys aksepteres hvis de overvåkes for å minimere selv-såing. Generelt, er stor masse miscanthus beplantning, med unntak av den sterile Miscanthus x giganteus, motet. Øvelse en tilsvarende grad av forsiktighet når plante kjører-type bambus planter. Noen arter har invasiv tendenser, og spre aggressivt flere fot per år. Plantevernmidler og rot beskjæring vil ikke tilstrekkelig kontrollere slike bambus. I stedet må de være installert sammen med en rot barriere 2 - til 3-fot dypt i jorden.