Minimum størrelser av dammer for voksende vannliljer

July 13

Minimum størrelser av dammer for voksende vannliljer

Vannliljer er en rekke akvatiske planter som trives i ferskvann i tropiske, subtropiske og tempererte soner. Vanligvis har vannliljer dyrkes i hjem dammer og vann hager 3 - til 4-tommers lobed forlater som flyter på vannoverflaten og sende opp skudd med gule eller hvite blomster. Vannliljer er en flott måte å holde dammen vann ren, siden de absorberer overflødig næringsstoffer fra vannet, og kan bringe livet og fargene til utedamme. Størrelsen på en dam kreves for voksende vannliljer, avhenger av hvor mange du skal vokse, og hva formålet du håpe på dem tjene.

Liten dam - mindre enn 30 gallon

Selv i en liten dam 30 gallon eller mindre, du kan vokse to eller tre vannliljer, forutsatt dammen gir dem en dybde på minst 12 inches. Plantene må plantes i små terracotta potter med akvatiske jord og steiner for deres rotsystem. Din vannliljer vokse raskt til dekker overflaten av vannet hvis gitt full sol og vil bidra til å holde vannet rent og klart som de skyggelegge dammen. Husk å holde en pumpe for å hindre vann stagnasjon og mygg i å legge egg.

Middels Pond - 30 å 90 Gallons

I en dam av 30 til 50 gallon, kan du vokse betydelig mer vannliljer. Du vil enkelt kunne passe fem eller seks liljer, hver plantet i en gryte med akvatiske jord eller plassert i en lengde på panty slangen tilsvarende fylt med jord og suspendert i dammen. På denne størrelsen, kan du også legge noen fisk. Gullfisk og ørekyte varianter vil hjelpe gjødsle og mate din vannliljer gjennom deres ekskrementer. De vil også lindre mygg problemer du kan stå overfor. Vær forsiktig, men som noen fisk varianter vil lett gnage på alle synlige røtter eller skudd av din liljer.

Store dammen - 90 Gallons og opp

En dam av mer enn 90 gallons vil lett romme 10 til 15 vannliljer. En dam av denne størrelsen vil trolig være altfor dypt å plassere din liljer etasje dammen. Konstruere en liten stand eller hylle i dammen slik at du kan holde dine vannliljer på ideelle dybde på 12 til 18 inches. Dette vil tillate tilstrekkelig solen å nå plantene å oppmuntre vekst.

Stor Pond - mer enn 500 gallon

I en dam av mer enn 500 galle, kan du plante, innen grunn, så mange vannliljer som du ønsker. Hensyn må tas for å hindre dem i å overløpe andre planter blokkerer sollys fra nå dem og tappe næringsstoffer i vann. Vannliljer i svært store dammer er en utmerket måte å holde alger i sjakk ved skyggelegging vannet og holde vanntemperaturer. De også gi dekning for gullfisk og koi samt destinasjonssiden pads for mygg-spise øyenstikkere og vannkalver.