Miniatyr landskapet planter

December 30

Miniatyr landskapet planter

Miniatyr planter er et verdifullt landskapsarbeid verktøy, ideelt for små, trange, urban hage der hver bit av uteområder teller. Ofte referert til som "dverg kultivarer" eller "dverg varianter," miniatyr planter kan brukes å fylle tomme vindu bokser eller patio plantasjeeiere, eller å fullføre en lav vekst blomst seng.

Kjære Rose

Kjære rose (Rosa "China Doll") er et allsidig miniatyr steg utvalg som bare vokser til ca 18 inches høy. Anlegget eksploderer i farge i våren, sommeren og høsten med kompakt rosa blomster som tiltrekker både sommerfugler og fugler. Kjære rose fungerer godt som en sengetøy eller kantlinje plante, og lav vokser nok til å brukes som et bunndekkende beplantningen. Anlegget kan også være formet og presentert som en viktigste fokuspunkt i hagen. Kjære rose gjør best i USDA soner 5 til 9. Plante i en fruktbar, fuktig jord i fullt sollys eller delvis sollys og fjerne døde blader å bedre luftsirkulasjon.

Himmelske bambus

Medlem av Berberis familien, himmelske bambus (Nandina domestica) er en woody plante native til Kina og Japan. Raskt voksende planten er preget av sin delikate, lacy grønt løv og sin briljante røde bær, som tiltrekker fugler som robins, mockingbirds og cedar waxwings. Dverg kultivarer av anlegget som 'Harbor dverg' og 'Woods dverg' nå en gjennomsnittlig høyde mellom 1 1/2 til 4 føtter. Dverg kultivarer brukes ofte som en bunndekkende beplantningen. Himmelske bambus trives i USDA soner 6 til 9. Anlegget er tolerante overfor både sol og skygge, men det foretrekker en fuktig, rik jord. Himmelske bambus er invasiv i enkelte regioner, så kontakt en invasiv art liste før planting.

Meksikanske Petunia

Meksikanske petunia (Ruellia brittoniana) er en evergreen flerårig som tilbyr flere lav vekst dverg kultivarer. Anlegget har lange, tynne blader og diskett, silkeaktig blomster i farger fra hvit til blek rosa eller blå. Miniutgaver av anlegget sjelden vokse over 1 fot høy, og brukes som Bunndekkende beplantning, beholder plantene og blomsterbed. Meksikanske petunia er bemerkelsesverdig hardføre og lite vedlikehold, blomstrende i USDA soner 8 til 10. Planten foretrekker fuktig jord, og vil vokse i delvis eller full sollys. Meksikanske petunias er invasiv i enkelte områder, er dverg varianter lettere å administrere.