Mini drivhus urter

June 9

Mini drivhus urter

En miniatyr drivhus gir mulighet for å dyrke urter og blomster for de som ikke har plass eller tid for en hele utendørs hage. Mini veksthus selges kommersielt i de fleste hagearbeid butikker, vanligvis består av en svart plast brett, klar plast lokk og jord kopper. Miniatyr veksthus kan også håndbygde eller kjøpt fra spesialforretninger å ligne en full størrelse drivhus. Enten stil fungerer på samme måte slik at urter å bli dyrket innendørs eller i områder med begrenset plass.

Basilikum

Basilikum er en populær årlig urt i matlagingen, brukes i mange norditalienske oppskrifter for sin rike og krydret smak. Ifølge Ohio State University, er basilikum ofte vokst for sine velduftende kvaliteter i tillegg til matlaging bruk. Basilikum frø er velegnet til å dyrkes i mini veksthus, fordi de er en hurtig - voksende, lavtliggende urt.

Mint

Mint er en sterk parfymerte, blomstrende staude urt brukt mye i mange oppskrifter og te for sin potente minty smaken. Mint vokser lett i et drivhus, fordi det er hardføre og raskt voksende. Når mint er vokst i mini drivhus, kan andre urter dyrkes med det ha en svak minty smaken eller duften, fordi mint anlegget er så potent.

Rosmarin

Rosmarin er en flerårig urt brukt mye i italiensk matlaging for sterk, earthy smaken. Dette busk som urt er en hardfør plante som kan vokse i nesten alle forhold; Derfor vil den trives inne en miniatyr drivhus. Rosmarin frastøter insekter og vil bidra til å bekjempe bug infestations, når lagt til et mini drivhus.

Salvie

Sage er en liten, staude urt som brukes mye i matlaging for subtile peppery smaken. Salvie planter vokse i miniatyr veksthus; men de må kuttes tilbake ofte planten vokser til høyder av tre feet. Når kutte av vismannen anlegget tilbake, tørr overflødig urter for senere bruk.

Dill

Dill er en flerårig bregne-lignende urt ofte brukt i Thai og vietnamesisk mat. Dill trives i et godt ventilert miniatyr drivhus med lav fuktighet og rikelig med sollys. Planten vokser til høyder av tre feet og må stadige beskjæringer.

Gressløk

Gressløk er pære planter, nært relatert til løken, som brukes i fransk og svensk mat etter deres mild smak og dekorative blader. Anlegget vil vokse raskt i en miniatyr drivhus, produsere høy hul blader som må høstes, når de når høyden på drivhuset. Gressløk bør være hakket i små biter før tørking.