Min syriner har gått til grønne frø

February 17

Min syriner har gått til grønne frø

Syriner er blomstrende busker innfødt til Europa og Asia, og kolonistene først førte dem til USA tidlig på 1600-tallet. Disse populære busker tilhører slekten Syringa. I dag er det rundt 20 ulike arter, samt hundrevis av hybrider. Syriner blomster på våren, og siden mange plante dem å nyte deres duftende, attraktive blomstrer, er det viktig at noen omsorg for disse plantene forstår vekst timeplan å sikre de når sin blomstrende potensielle hvert år.

Frø

Våren signaliserer fremveksten av fiolett, lys blå, rosa, magenta eller hvite blomster på syriner, vanligvis i slutten av April eller tidlig i mai. Blomster siste omtrent to til tre uker, og blomstene visne. Hvis stammer ikke er beskjæres, dukke frøkapslene. Disse har vanligvis en tørr, brunaktig utseende, men noen ganger, i dobbel-blomstrende varianter - frø pods er ofte grønne. Når pods tørr, slår de brune og delt, slik at frø frigis.

Planting

Syriner kan dyrkes fra lagrede frø, men eksperter er enige om det kan være vanskelig å vokse en hardfør plante denne måten, slik de pleier å anbefale andre metoder. Bare forankret planter kan kjøpes fra barnehager og plantet i høsten eller våren. Transplanting rot spirer, som er suckers vokser fra bunnen av en etablert plante, kan være en vellykket måte å overføre syriner. Pode inndelinger fra en etablert busk er et annet alternativ.

Oppmuntrende blomster

Syriner dyrkes for sine blomster, så når en plante ikke produsere blomstrer, bøndene ofte lurer på hva som gikk galt. Syriner krever mye sol å oppnå blomstrende potensial, ca 6 til 8 timer i døgnet. De liker også godt drenert, litt alkalisk jord. Syriner produsere blomster på "gamle tre" som stammer som er på anlegget siden sist sesong eller før. Blomstene du nyte i år kommer fra knopper produsert siste våren, så hvis busk ble luket ut i sommer, høst eller vinter, vil disse knopper har blitt kuttet av. Å unngå å redusere blomstrer for sesongen beskjæring bør gjøres umiddelbart etter blomster visne.

Betraktninger

For å sikre sunne syriner, være klar over skadedyr og sykdommer som er rettet mot disse busker. Pulveraktig mugg og skala er to sykdommer som påvirker syriner, men den gode nyheten er at begge er lett å behandle. Bladlus og blad gruvearbeidere er vanlige insekter skadedyr, men de kan bli behandlet via organiske (handpicking, innstillingen feller) eller ikke-organisk (plantevernmidler) metoder.