Min syriner er for høye & Leggy

November 8

Min syriner er for høye & Leggy

Syriner er en av gleden av nordlige hagen. De er hardføre US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 2, avhengig av variasjon, og blomstre pålitelig i slutten av våren. Unge syriner krever ikke mye beskjæring, men modne syriner trenger årlige omsorg å holde dem ser sitt beste. Venstre untended, syriner bli høy og leggy. Øverste vekst nyanser bunnen av anlegget, redusere blomstrer og skape en uryddig opptreden. Disse plantene er også mer utsatt for sykdommer som pulveraktig mugg.

Identifikasjon

En sunn lilla bush har syv 13 stammer, de fleste av tre måle under 3 inches i diameter. Fabrikken produserer blomster over busk, og ikke bare på toppen. Noen ganger, bli syriner høye og leggy. Grener kan gni sammen og bush produserer få, om noen blomster, på toppen av grenene. Lilla har også hvit vekst eller pulveraktig mugg, på bladene.

Årsaker

Den viktigste årsaken til høy, leggy syriner er mangel på beskjæring og utbedres enkelt. Medvirkende faktorer er mangelen på sollys eller overfertilization. Syriner blomstre og vokser best plantet i full sol. I skyggen, de produserer færre blomstrer og kan bli leggy. De tåler dårlig jordsmonn og trenger svært lite nitrogengjødsel. For mye gjødsel oppfordrer løvrike vekst.

Løsninger

Renovere høy, leggy syriner over en treårsperiode å redusere stress til anlegget. Kutte ut en tredjedel av anleggets vekst i det første året, kutte tre eller fire av de eldste, tykkeste canes til bakken og fjerne 1 til 2 fot fra toppen av bush. For de neste to årene, gjenta, beskjæring en ekstra en tredjedel av lilla gamle canes og øverste vekst hvert år. Flytte unge syrin plantet i skyggen til en sunnier plassering. Gjødsle modne planter med £ 1 av 5-10-10 gjødsel våren bare hvis veksten er langsom. Ellers ikke gjødsle syriner.

Forebygging

Når lilla bush er renovert, holde den i toppform av årlige beskjæringer. Når blomstene visne på forsommeren, fjerne gamle canes ved å klippe dem til bakkenivå. Fjern alle grener som gni mot hverandre, eller som er skadet. Skjær anlegget tilbake å opprettholde høyden på 8 fot eller mindre. Gjør hvert klipp 1/4 tommers over en utover mot bud.