Min påskeliljer er ikke blomstrende

May 24

Påskeliljer og jonquils (Narcissus spp.) er blant de mest pålitelige våren blomstrende stauder for en hage. Siden pærene er giftig, hjort og gnagere som ekorn og vånder spise ikke noen del av påskelilje anlegget. Visse forutsetninger må oppfylles for påskelilje pærene å produsere blomster i slutten av vinteren til tidlig på våren. Ellers er bare bladene produsert.

Behovet for kalde Dormancy

Akkurat som med tulipaner, krokus og hyacinths, må påskelilje pærene utsettes for temperaturer i 35-til-45-graders-F området før noen blomster vil danne våren. Gartnere i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 8 oppfyller dette kravet av planting påskelilje pærene høsten så kald vinter jord leverer de nødvendige 8 til 12 uker chilling. Alternativt pærer plasseres i kjøleskapet til chill og er deretter plantet i beholdere av jord å tvinge i blomst innendørs.

Planting dybde

Planting påskelilje pærene for dypt kan forhindre blader og blomst knopp stammer fra å nå overflaten. Omvendt, plante for lav kan utsette pærene å ekstrem kulde eller tørr jord som dreper pære vevet. Død eller svak pærer blomst ikke. Plasser påskelilje pære med spisse spissen oppover i planting hull. Grave et hull tre ganger så dypt som lyspæren høyde. For eksempel må en pære som er 2 inches høy fra basen til spissen plasseres i et hull som er 6 inches dyp. I tung leire jord, plante 1 tomme grunnere, men i en lys jordsmonnet, plante 1 tomme dypere.

Soling

Minst fire timer med sollys for å sikre blomster pålitelig skjemaet fra påskelilje pærene. Sollyset varmer jord for å lokke spirer, men også opprettholder blader slik de photosynthesize. Ideelt sett er minst seks til åtte timers uavbrutt solstråler i slutten av vinteren til midten av våren nødvendig for bladverket å produsere nok mat å etterfylle pærene til neste år. Liten pærer også vokse i jorda sakte forstørre og produsere blomster for neste år. Hvis disse unge pærene er svake, produserer de bare blader våren og ingen blomstene før de får stor nok.

Etter blomstringen omsorg

Hvis din påskeliljer ble plantet i fjor høst eller eksisterende klump blomster i vår og ingen blomstene dukket opp i år, du kan ha feil omsorg for planter. Pærene må forbli i et fuktig, men ikke våt eller mucky, jord de kalde månedene. I sommer, må jord også ikke blir våt når pærene holder sovende. Våt jord råtner pærer. For eksisterende klumper i en flerårig hage, la påskelilje bladverket naturlig vokse og gule på egen hånd over resten av våren. Avskjære, mulching over eller pyntebånd blader hindrer blad fotosyntese. Uten mat fylle pærene, pære svekker og sannsynligvis dør over sommeren. Bare fjerne påskelilje løvverk på forsommeren når bladene naturlig slå alle gul eller brun.

Tips

Hvis din klynge av påskeliljer vokst uforstyrret i mer enn fem år og blomstrende har blitt gradvis avtagende, er det på tide å dele pærene. Når bladene dør tilbake på forsommeren, grave opp pære klynge og separat robust pærer fra alle døde partikler. Lagre dem i et kjølig, tørt sted innendørs til høsten, så plante blomsterløk i fruktbar, godt drenert jord.