Min oppvaskmaskin kjører ikke

July 17

Min oppvaskmaskin kjører ikke

Selv om oppvaskmaskiner er ganske enkel apparater, kan mange problemer føre dem til funksjonsfeil. Hvis maskinen ikke fungerer og skitne retter piling opp, finnes det en rekke hvordan du feilsøker mulig kilden til problemet og få oppvaskmaskinen kjører igjen.

Strøm

Kontroller at oppvaskmaskinen er får strøm. Hvis oppvaskmaskinen plugges inn i veggen, aktivere sin stikkontakt, og kontroller at dens sikringen ikke har blåst. Hvis maskinens kablet direkte til en elektrisk krets, kontrollerer du at en breaker ikke utløst. Du bør også kontrollere strømkabelen som forsyner maskinen med strøm for å sikre at det ikke er skadet.

Dørhengsler

Hvis skitt eller rusk stopper oppvaskmaskin døren lukket maskindekslet, kan du ikke starte en syklus. Rengjøre tetningen rundt maskinens døren og se sin deksellåsen etter tegn på skader. Du bør også kontrollere skuffer i oppvaskmaskinen stenger riktig og ikke hindre maskinens døren. Hvis maskinens deksellåsen er ødelagt, må du kontakte produsenten for å bestille en reservedel.

Vannforsyning

Mest moderne oppvaskmaskiner vil stoppe på et visst punkt under en vaskeprogrammet hvis de ikke får nok vann. Kontroller at maskinens vannrør vik er tilkoblet og at kranene som leverer dem lar gjennom en sterk nok tilførsel av vann. Du kan også finne at maskinen din slutter å virke hvis dens dreneringssystemet er blokkert.

Timer eller Valgbryter

Det er mulig at maskinens timer eller velgeren bryteren kan være ødelagt hvis du har beherske ut alle andre mulige årsaker til feilen. Hvis dette er tilfelle, må du kontakte oppvaskmaskinens produsenten for å ordne levering og montering av ny maskinvare.