Min lønn treet har noen grønne sopp

January 22

Maples (Acer spp.) er små til mellomstore, løvfellende trær beste tilpasset kjøligere nordområdene i USA. Det er nesten 125 ulike arter av lønn og har karakteristiske strålende høstfarger. Det er ofte en grønn sopp sett vokser på treet. I motsetning patogene sykdommer som kan skade treet, er denne soppen vanligvis ufarlig.

Lidelse identifikasjon

Funguslike vekster på lønn stammene eller grener er faktisk tett voksende, blomstrende planter som laver. Laver kommer i forskjellige farger som ulike nyanser av grønt, grå, rød eller brun og ulike teksturer. Noen laver har crustlike tekstur, noen har grønne filamenter vokser fra deres øverste overflate og visse lav varianter er straplike i vekst.

Beskrivelse

Lichen former fra gjensidig samarbeid for en alger og en sopp som avhenger av hverandre for å overleve, opprettes det som kalles et symbiotisk forhold. Sopp er ansvarlig for absorberende atmosfærisk fuktighet og mineraler mens alger produserer vitaminer og karbohydrater nødvendig for vekst. Laver reprodusere brutt segmenter eller fragmenter eller når sporer av sopp i laver spire nær en kameraten alger.

Skade

I motsetning til vanlig oppfatning drepe ikke laver trær. Dette synes å være tilfelle siden fallende trær har ofte lav på dem. Laver ikke patogene i naturen og trenge gjennom ikke tre vev. Plantene bare bruker tre overflaten for støtte og vises bare som vanlig på ikke-levende overflater som gjerder, steiner og kutte logger. Trær som vokser i forurensede områder med høye nivåer av ozon og svoveldioksid sur nedbør er også mer utsatt for lichen vekst. En kraftig lag av laver kan forårsake en allerede usunn treet å avta ytterligere.

Ledelse

Den beste måten å unngå lav er å sikre lønn treet er i god helse. Gi tilstrekkelig vanning og gjødsling å forbedre styrke og redusere stress. Svak trær med mye tynnet kalesjer også oppfordre lav vekst ved å gi dem sollys for vekst. Kjemisk alternativer inkluderer kobber-baserte soppmidler sprayet på laver.