Min lilla sommerfugl Orchid har svarte stilken blader

June 11

Lilla sommerfugl orkideer er en klasse av orkideer kalles Phalaenopsis orkideer sub ulike. Som navnet antyder, blomster lilla sommerfugl orkidé er en dyp fiolett farge og formen ligner bladene av en sommerfugl. Dette er en populær beholderen anlegget, og det er ikke vanskelig å ta vare på. Imidlertid det noen ganger utvikle problemet med svarte stilken blader.

Sykdommer problemer

Fungal problemer, spesielt rot rots, kan forårsake svarte stilken blader i Phalaenopsis orkideer. Verticillium råte og armicillia rot er de vanligste rot rots og er oppmuntret av en altfor fuktig miljø. Leaf spot er en bakteriell sykdom som kan føre til stammen bladene å sverte over tid. De viktigste faktorene som forårsaker lilla sommerfugl orkideer sårbart for infeksjon er åpne sår og infisert jord altfor fuktig voksende medium.

Vanning problemer

Lilla sommerfugl orkideer er svært følsomme for overdreven vanning. Dette er fordi, i motsetning til de fleste orkideer, lilla sommerfugl orkideer ikke har en lyspære på sin base som fungerer for å lagre vann. Dette betyr at når du følger med for mye vann, orkidé purple møll ikke har en biologisk mekanisme for å takle dette problemet. Resultatet er svarte stilken blader, hvis denne tilstanden vedvarer over tid.

Behandling av svarte stilken blader

Hvis du mistenker at din møll orchid har blitt overwatered, kontrollere fuktighetsnivået av voksende medium. Hvis det virker for høyt, sted anlegget under en varmelampe for en kort periode, sjekke regelmessig for å sikre at ikke for mye vann blir tapt. Voksende medium bør ikke bein tørr. Ikke vann mer enn én gang ukentlig etter denne behandlingen. Beskjære bladene som viser tegn til leaf spot infeksjon. Hvis fungal sykdommen er problemet, behandle med anvendelsen av en soppdreper.

Forebygging av svarte stilken blader

Den beste måten å hindre de fleste problemer som forårsaker svarte stilken blader i Phalaenopsis orkideer er å avstå fra overwatering. Spray regelmessig med en soppdreper som forsikring mot rots og mugg. Å hindre bakteriell infeksjon, plante din lilla sommerfugl orkideer fra sterilt borekaks og bruke et sterilt vekst medium.