Min Gardenia Bush er dekket i svart mugg

June 24

Gardenias er en populær landskapsarbeid busk blant gartnere i den sørlige delen av USA. Disse evergreens vokse 4 til 6 fot høy og bred, produsere duftende hvite blomster i sommer som måler 2 til 3 inches i diameter. Gardenias så bra i sun eller delvis skygge og som godt drenert, sur jord. Missouri botaniske hagen etiketter disse busker "høy vedlikehold." Pulveraktig mugg og sotete mold rangerer blant problemene anlegget erfaringer.

Pulveraktig mugg tegn

Din gardenia kan ha sopp som forårsaker pulveraktig mugg hvis avrundet flekker av soppvekst som er brun eller svart. Patcher starter vanligvis som hvit eller grå pulveraktig vekst vises på toppen av bladene. Pulveraktig mugg vanligvis vises i sommer, og når det høydepunkt på sensommeren, råder Clemson samarbeidende forlengelse. Soppen angrep unge blader og skyter og kan forårsake blader å bli deformert, gule eller faller busk.

Pulveraktig mugg behandling

Soppen som forårsaker pulveraktig mugg trives med fuktighet. For å sikre riktig luftsirkulasjon rundt din gardenia busker, kontroller at plantene ikke er overfylte. Beskjære bort syke deler av din gardenias og ødelegge alle bladene som faller av planter. Hvis disse trinnene ikke kvitte pulveraktig mugg, kan du prøve å bruke en soppdreper å forhindre den. Clemson samarbeidende forlengelse anbefaler produkter som inneholder myclobutanil, thiophanate-metyl, chlorothalonil, triadimefon, propiconazole, triforine og hagebruk olje med baking soda. Les produktinnpakningen og følg instruksjonene helt når soppdreper.

Sooty Mold tegn

Sooty mold kan forårsake en sort belegg på bladene av din gardenia bush. Denne soppen strømmer på honeydew utskilles av sap-suger insekter. For å fastslå om anlegget har sotete mold, kan du prøve å tørke den av med en våt tørkepapir. Hvis denne fremgangsmåten fjerner det sort belegget, er sotete mold problemet. Sooty mold er ikke en sykdom, kan det påvirke et anlegg blokkerer sollys trengs for matproduksjon. Insekter forårsaker problemet kan også skade gardenia av fôring på den.

Sooty Mold behandling

For å bekjempe sotete mold, må du fokusere på insekter forårsaker den. Disse insekter inkluderer whiteflies og bladlus, hvilke kan kontrollert med insecticidal såpe. "Det er viktig å merke seg at bladlus er svært vanskelig å kontrollere fordi de formere seg så raskt," råder Clemson samarbeidende forlengelse. "Forlater en bladlus levende kan raskt føre en befolkning eksplosjon." Du kan bekjempe insekter på gardenia busker av skrape dem av eller beskjæring av og ødelegge befengt grener. Andre behandlingsalternativer inkluderer kvelende dem med hagebruk olje eller bruke et insektmiddel til jord å kontrollere insekter gjennom hele vekstsesongen. Les og følg instruksjonene for pakken før du bruker insektmidler på busker.